5 חודשים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 5 חודשים לאחר לידה
    לימור
    17/09/2018

היי
    אני 5 חודשים לאחר לידה
    ומאז שילדתי אני כל הזמן עצובה, קמה בבוקר עם מועקה,
    לא אוהבת את השם שבחרתי לתינוק וזה מתסכל אותי מאוד. בוכה לעיתים קרובות. בערבים אני מרגישה יותר טוב. זה תוקף אותי בבקרים. אני מתוסכלת מהמצב מאוד. השם שבחרתי לו זה הנושא שבעיקר מטריד אותי אני רוצהה להחליף לו את השם מאז שנולד אבל מאוד מתביישת לעשות זאת.
    נתקלת במצב כזה? נתפסתי על השם אני כל הזמן מחפשת למי קוראים בשם הזה, בפייסבוק, ברחוב, באינטרנט האם זו אובססיה שפיתחתי לאחר לידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    5 חודשים לאחר לידה

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    25/09/2018

שלום רב,

מזל טוב, אני מצטערת לשמוע שאת חווה קשיים. נשמע שתחושות הדיכאון קשורות בעיקר לשם שאת לא אוהבת?
    את לא היחידה שחווה מחשבות טורדניות שקשורות לשם. לרב קיימת איזו חרדה שקשורה לשם ושום התעסקות עם מציאת אנשים בשם זה לא תרגיע את המחשבות ליותר מזמן קצר. הפתרון טמון דווקא בקבלת החרדה שמתעוררת כשאת חושבת על השם ובהימנעות מכל פעולה שאת עושה בכדי להרגיע את החרדה. בתחילה החרדה תעלה אבל בתוך מספר שבועות בהן תשארי עם החרדה ולא תעשי את הפעולות שאת מתארת, החרדה תפחת.
    אם תרצי תוכלי לקרוא על הפרעה טורדנית כפייתית בהריון ואחרי לידה באתר שלי. יכול להיות שתמצאי בתיאורים שם דמיון לתופעות שאת חווה וייתכן שמדובר במחשבות טורדניות כחלק מדיכאון אחרי לידה.
    אשמח לעזור לך אם תחליטי לפנות לטיפול.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו