קושי בתפקוד ורגשות אשם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בתפקוד ורגשות אשם
    אששמ
    09/06/2022

בס״ד

שלום,
    אתחיל בכך שלקרוא את ההודעות פה מאוד ניחם אותי, אין מספיק מודעות כלפי מצבים רגשיים מאתגרים אחרי לידה ומסביבי (ולבטח מסביב רוב האימהות הטריות) נשים אחרות מתארות ומקרינות אושר צרוף.

ילדתי לפני 5 חודשים, קיסרי חירום לאחר שהתכוונתי ללידה טבעית במים, גם בעיות עם ההנקה היו וכעת בתהליך ייבוש חלב.
    חוויתי תקופה לא קלה בלשון המעטה מאז הלידה הן במישור הרגשי והן באופן של מצבים חיצוניים לא פשוטים שהגיעו בזה אחר זה.
    עיקר החוויה שלי נכון להיום היא חוסר אמונה וביטחון שמביאים לידי תלות, הרגשת חוסר אונים, עצב כבד ותחושה שאת משפלת בגדול בתור אמא ואולי הכי מאתגר- סוג של כעס על החינוך הלקוי שקיבלתי בעצמי מאמא שלי ואי הצלחה כרגע לשנות מידות פחות טובות שקיימות בי.
    יש עבר רגשי לא קל כמובן בתמונה שהתעורר עם הלידה.

אשמח בעצם לשמוע עד כמה ניתן לשנות את התמונה, איך ניתן להחזיר את הביטחון והעשייה בתור אמא טריה לפי המתואר לעיל ובעיקר - איך ניתן לפתור את העניין של חוסר השינה אחרי לידה כגורם עיקרי לבעיות רגשיות?

נ״ב- שמעתי על רופא שהציע כפתורים לדיכאון אחרי לידה להביא ילד נוסף, האם מוכרת לך שיטת הטיפול הזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בתפקוד ורגשות אשם

הוספת תגובה

• קושי בתפקוד ורגשות אשם

ד``ר שרון בן-רפאל
    09/06/2022

שלום רב,

אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. חלק מהנשים מסתירות את הקושי ולכן ניתן לפגוש יותר תאורים כאלה במקומות אנונימים כמו כאן בפורום. אני משערת שאם תשאלי קצת בסביבתך אם עוד מישהי הרגישה ככה, נשים יפתחו יותר ויספרו.

את מתארת קושי שהתחיל בקיסרי חירום ובאכזבה מכך שלא חווית את הלידה הטבעית שקיווית שתהיה לך. זה כשלעצמו יכול להסביר את הקשיים שהגיעו לאחר מכן, תצרפי לזה את הקושי בהנקה, את הקשיים החיצוניים ואת הזיכרונות מהילדות שלך שצפים ותראי שבהתחשב במצב כל התחושות שלך הן לגמרי הגיוניות. ייתכן שאת גם סובלת מדיכאון אחרי לידה שיכול עוד יותר להקשות.

את שואלת עד כמה ניתן לשנות את התמונה ואיך אפשר להחזיר את הבטחון האימהי. בהחלט אפשר בטיפול פסיכולוגי לעשות עיבוד רגשי של החוויות הקשות שהיו לך סביב הלידה. זה יעזור לך להתשחרר מרגשות האשמה, לקבל שוב בטחון ולהמשיך הלאה.

בנוסף עיבוד רגשי של זיכרונות הילדות שעולים עכשיו לצד למידה של וויסות רגשי יעזורו לך להגיב באופן פחות אוטומטי לדברים שקורים בבית. כרגע את חוששת שאת מגיבה כפי שראית בבית שגדלת בו. עבודה בטיפול פסיכולוגי יכולה לאפשר לך להגיב אחרת ולעשות בחירות חדשות בתור אמא.

לגבי השינה אני מאוד ממליצה להעזר במי שאפשר. לא ציינת אם את בזוגיות. אם כן זאת הבחירה הטבעית. תחלקו ביניכם את הלילה. אפשר לדוגמא שאחד מכם יכול ללכת לישון מוקדם מאוד ולהרוויח כמה שעות שינה רצופות בזמן שהשני מטפל בתינוק. השינה שלך חשובה מאוד להתאוששות וחוסר שינה יכול להיות טריגר נוסף להתפתחות של דיכאון.

הבאת ילד נוסף כעת לא תפתור אף אחת מהבעיות שציינתי ואני לא מכירה את זה כשיטת טיפול.

מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מישהי מומחית בתקופה שלאחר הלידה.יש מספר מרכזים כאלו בארץ כמו בריאות הנפש לאשה באיכילוב ומרפאת חווה בתל השומר, מרפאת בארי של קופת חולים כללית ועוד. ישנן כמובן גם אפשרויות לפנות באופן פרטי.

בהצלחה,

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו