דיכאון קל 5 חודשים אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון קל 5 חודשים אחרי לידה
    מיכל
    23/06/2022

שלום,
    אנימ5 חודשים אחרי לידת בני השני. זה הריון שחיכינו לו מאוד ובהתחלה היתה שמחה גדולה. העניין הוא שעם הזמן התחלתי להרגיש רגשות קשים, בעיקר איך עשיתי את זה לעצמי עוד פעם. הטיפול בתינוק מאוד אינטנסיבי (הרבה יותר מאיך שהיה עם בני הראשון) ונופל כמעט בכולו רק עליי. בעלי עצמאי, עובד שעות ארוכות, מגיע בערב צאוד עייף. אנחנו גרים רחוק ממשפחתי והמשפחה של בעלי הם לא אופציה לעזרה בכלל. בעלי ואני נמצאים במשבר עמוק ביחסים שאני כבר לא יודעת למה לייחס אותו. כל הזמן מבקרים וכועסים אחד על השני. בנוסף אין בינינו אינטימיות כמעט בכלל וזה מפריע לו מאוד. לי אין בכלל חשק ואני גם מרגישה כעוסה מידי רוב הזמן. במהלך היום אני נעה בין דכדוך לאדישות, רק מחכה לחזור כבר לעבודה ולהכניס את התינוק לגן. מה המלצתך? האם נחשב נורמלי? תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה

ד"ר שרון בן-רפאל
    23/06/2022

מיכל שלום,

אני ממש מצטערת שאת צריכה להתמודד עם הקשיים הללו. את מתארת תחושות של דכדוך, כעס ואדישות שיכולות לאפיין דיכאון קליני. אלה לא תחושות רגילות שאת אמורה להתמודד איתם. הן הגיוניות כמובן, בהתחשב במצב שאת נמצאת בו שכולל טיפול אינטנסיבי בתינוק לבד ומשבר עמוק ביחסים. אלה דברים שיכולים לתרום לתחושות שאת מתארת ולהחמיר אותם. אני מציעה לטפל במצב הזוגי וכן לבדוק אפשרויות נוספות לקבלת עזרה. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה וכן לעמותות ששולחות מתנדבות לתמיכה בנשים אחרי לידה.

בברכה,

שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו