מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון קל 5 חודשים אחרי לידהמיכל23/06/2022
שלום,
אנימ5 חודשים אחרי לידת בני השני. זה הריון שחיכינו לו מאוד ובהתחלה היתה שמחה גדולה. העניין הוא שעם הזמן התחלתי להרגיש רגשות קשים, בעיקר איך עשיתי את זה לעצמי עוד פעם. הטיפול בתינוק מאוד אינטנסיבי (הרבה יותר מאיך שהיה עם בני הראשון) ונופל כמעט בכולו רק עליי. בעלי עצמאי, עובד שעות ארוכות, מגיע בערב צאוד עייף. אנחנו גרים רחוק ממשפחתי והמשפחה של בעלי הם לא אופציה לעזרה בכלל. בעלי ואני נמצאים במשבר עמוק ביחסים שאני כבר לא יודעת למה לייחס אותו. כל הזמן מבקרים וכועסים אחד על השני. בנוסף אין בינינו אינטימיות כמעט בכלל וזה מפריע לו מאוד. לי אין בכלל חשק ואני גם מרגישה כעוסה מידי רוב הזמן. במהלך היום אני נעה בין דכדוך לאדישות, רק מחכה לחזור כבר לעבודה ולהכניס את התינוק לגן. מה המלצתך? האם נחשב נורמלי? תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה
ד"ר שרון בן-רפאל23/06/2022מיכל שלום,
אני ממש מצטערת שאת צריכה להתמודד עם הקשיים הללו. את מתארת תחושות של דכדוך, כעס ואדישות שיכולות לאפיין דיכאון קליני. אלה לא תחושות רגילות שאת אמורה להתמודד איתם. הן הגיוניות כמובן, בהתחשב במצב שאת נמצאת בו שכולל טיפול אינטנסיבי בתינוק לבד ומשבר עמוק ביחסים. אלה דברים שיכולים לתרום לתחושות שאת מתארת ולהחמיר אותם. אני מציעה לטפל במצב הזוגי וכן לבדוק אפשרויות נוספות לקבלת עזרה. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ייעודי לנשים אחרי לידה וכן לעמותות ששולחות מתנדבות לתמיכה בנשים אחרי לידה.
בברכה,
שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)