תמרון הובר - שלילה של הפרעה גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמרון הובר - שלילה של הפרעה גופנית
    ענבל
    05/03/2017

שלום רב,
    האם תמרון הובר שולל לחלוטין הפרעה גופנית?
    אני מאובחנת עם טרשת. מזה חודשיים 'סוחבת' את רגל שמאל, לפני שבוע וחצי חלה החמרה לשבוע ואז קמתי בוקר אחד ללא יכולת ללכת כלל. בבדיקה שבוצעה לי בבית החולים בוצע תבחין הובר שהיה חיובי, הנחת הנוירולוג היא שמדובר בכיוון של קונברסיה ולא פגיעה של הטרשת, ושוחררתי ללא טיפול. כעת כמה ימים לאחר מכן, ללא שיפור. ממשיכה פיזיוטרפיה שהתחלתי עוד קודם להחמרה ולאשפוז. לציין, אני ללא רקע נפשי כלשהו.
    אשמח לחוות דעתך.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר יובל כרמון
    05/03/2017

הייתי מאוד נזהר ליישם את תמרון הובר בקרב חולי טרשת נפוצה בכדי לאשר או לשלול התקף של טרשת ואני לא בטוח שהתמרון נבדק בלהבחין בין התקף אמיתי או קונברסיה בקרב חולי טרשת.
    מכל מקום הבדיקה הנוירולוגית עצמה בכללה חשובה ולא רק התימרון...
    דר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ענבל
    05/03/2017

תודה רבה על התשובה המהירה, אכן, נעשתה בדיקה נוירולגית (פיזית) שככל הנראה יחד עם תמרון הובר הביאה את הנוירולוג להחלטה. האם זו הדרך לאבחון קונברסיה? למרות שבייעוץ, פסיכיאטר שלל את הכיוון? קונברסיה היא אבחנה פסיכיאטרית המבוצעת ע"י פסיכיאטר או אבחנה ע"י רופא נוירולוג בהסתמך על שלילת ממצא פיזי?
    ושוב, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה המשך

ד``ר יובל כרמון
    05/03/2017

שלום רב,
    לצערי הנושא מורכב , ולא ניתן דרך האינטרנט לעזור לך באיבחון ובטיפול אלא רק בבדיקה.
    בברכה,
    ד"ר כרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו