מידע רפואי
פורומים
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- NLP דמיון מודרך
- שיקום לב
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- רפואת מטיילים
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- זכויות רפואיות
- המסת שומן בלייזר
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- קוסמטיקה טבעית
- רשלנות רפואית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר איתמר בוצר
אורטופד ספורט ומנתח תחומי טיפול: פגיעות סחוס, פריקת כתף, קרע במיניסקוס, קרעים של הלברום, קרע ברצועה הצולבת, קרעים בגידי השרוול המסובב ועודד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
מנהל הפורום

053-6834473
053-6834473 ללא פרסום בפורום
- טריקת שער על הידלאה15/08/2021
שלום
לפני 8 שנים נטרק לי שער על האגודל שגרם לי לריסוק העצם ולחבלה וחתך בציפורן
ביום החבלה ניסו להוציא לי את הציפורן אך בגלל הכאבים לא הצליחו גם כשהזריקו כמה פעמים הרדמה
מאז פעמיים הוציאו לי את הציפורן פעם אחת אורטופד ופעם אחת כירורג שלטענתו הניסון להוציא את הציפורן באותו יום של הפגיעה וכן הוצאה של האורטופד גרמו אולי לפגיעה בשורש
מאז
צמחה לי ציפורן עם מבנה קעור ולא חלק כאשר ב1/4 הסופי של הציפורן יש צבע חום צהוב ושונה מהגוון הנורמלי של הציפורניים- אין כאב
המבנה של האצבע בסופוה קצת נוטה ימינה
עשיתי בדיקת פיטריות גם מיקרוסקופית וגם תרבית ואין לי פיטריה
רציתי לדעת מה ניתן לעשות ולמי אני יכולה לפנות עם כזאת בעיה
זה מאוד מפריע לי ! אשמח ליעוץ בנושא
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בציפורן
ד"ר עדי מור15/08/2021שלום, לא בדקתי אותך, אך לפי התאור ככל הנראה קיימת פגיעה קשה בציפורן אשר הדבר הרצוי הוא הסרתה המלאה כולל הרקמה שמייצרת ציפורן. אם הפגיעה אינה כל קשה, יש טרניקה ניתוחית בה ניתן לנסות ולהתמודד עם העיוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקי אצבעות בשל אוסטאוארטיריטיסעוז11/08/2021
בשל אוסטאוארטריטיס מפרקי אצבעות כפות ידיים כואבים. לפני כ 12 שנה הומלץ לי נטילת תרופות NSAID. בשל התגברות הכאב אני לוקח סלקוקס 200 מ'ג 3-4 פעמים בשבוע. פרפין חם לא כ"כ עוזר, כשהכאב גובר שם האצבע במים חמים.
הבנתי כי היות ואני קרוב ל 81, עם סטנט בעורק ונטילת אספירין קרדיו וסטטינים, שימוש רצוף ב NSAID עלול לגרום נזק, מה יכול לשכך הכאב במקומו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ממקור דלקתי בפרקי האצבעות
ד"ר עדי מור12/08/2021שלום, צריך לבדוק אם מדובר בכאב ממקור דלקתי (ברור רופא משפחה\ראומטולוג) אז יש טיפול מתאים יותר מNSAIDS, בנוסף כדאי לפנות לריפוי בעיסוק באשר לשיפור כאב וטווחי תנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפלית.............נורית דהן10/08/2021
היי שלום אני לאחר ניתוח תעלה קרפלית ביד ימין עדיין כאבים מרגישה תקיעות בשורש כף היד וכאבים באצבעות . יד שמאל גם הירדמויות הכינו לי סד ליליה אבל ביום סבל אפשר עזרה כל חיי עבדתי במשק בית הניתוח ביד ימין היה ליפניי חודשיים האם התקיעות שמרגישה זה בסדר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח תעלה קרפלית להערכה
ד"ר עדי מור11/08/2021לרוב אין תלונות כאלו, יש לגשת למנתח להערכה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי עצמותקרן אורן עמר10/08/2021
שלום רב,
סובלת מנימול מדי פעם ומכאבים בתנועות מסויימות ביד ימין.
עשיתי מיפוי עצמות ואשמח לסיוע מה זה אומר.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות, לא בדיקת להערכת נימול
ד"ר עדי מור11/08/2021זו לא בדיקה מתאימה להערכת נימול....כדאי לעשות EMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעקבות שבר בזרת עם קיבוערומי08/08/2021
שלום,
חודש וחצי לאחר שבר בזרת ימין (גליל מקורב שבר בתזוזה) בוצעה רדוקציח תחת שיקוף, האצבע גובסה שבועיים ואח"כ קיבוע לאצבע 4. עוברת ריפוי בעיסוק על מנת להגיע לפלטו, יש שיפור רב בטווחי התנועה (אגרוף כמעט מלא עם חוסר מועט) ללא כאב, אך האצבע נפוחה מאד, למרות שימוש בתחבושת קובן. האם יש משהו נוסף שניתן לעשות? האם נפיחות אמורה לרדת עם הזמן?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באצבע לאחר חבלה, תרד בקרוב
ד"ר עדי מור08/08/2021שלום, הכוון נשמע טוב, הנפיחות תרד ברובה בשנה הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד ימין במשך הלילהחנהלה31/07/2021
שלום. כמה ימים כף יד ימין נרדמת לי בלילה. תחושה של נמלים וכאבים. מעיר אותי בלילה כמה פעמים. לא ישנה על היד. רק על הגב. הכל זה יכול להיות משימוש יתר בנייד ? לא עובדת עם מחשב או בעבודה משרדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות יד בלילה
ד"ר עדי מור31/07/2021שלום, לא קשור, כדאי לעשות בדיקת EMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידייםחן29/07/2021
הי,
לפני 3 חודשים ילדתי תאומים ולאחר פרק זמן מסוים התחילו לי כאבים בכפות הידיים (כואב לי למשל להרים קומקום כדי למלא להם בקבוקים). מניחה שזה קשור לכך שאני מרימה את הילדים כל הזמן ומאמצת את הידיים. הלכתי לכירורג כף יד שנתן לי את הכדורים Cataflam. לאחר כשבוע, שהכדורים ממש לא עזרו, פניתי לרופא המשפחה שלי שנתן לי מרשם לברקסין (20 כדורים). התחלתי לקחת את הכדורים ביום ראשון (הפסקתי לקחת את הקאטאפלאם ביום חמישי), ועדיין כואב לי. מה עושים? :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכפות הידיים
ד"ר עדי מור29/07/2021כדאי לגשת לכירורג יד, יתכן שזריקה תעזור לך (כמובן לאחר אבחנת מקור הבעיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכפות הידיים - המשך
חחן30/07/2021תודה על המענה!
על איזו זריקה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכפות ידיים
ד"ר עדי מור30/07/2021זריקת סטרואידים דוגמת דפומדרול או דיפרוספאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע לא מתפקדת בצורה מלאה אחרי ניתוחאהרון29/07/2021
עברתי ניתוח אצבע הדק לפני כחודשיים, הכל בסדר אין כאבים ואני מתפקד בצורה מלאה בלי בעיות, הבעיה שהאצבע לא מתקפלת עד הסוף אלא מגיעה ל 90 אחוז מיכולת הסגירה המלאה של כף היד, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אצבע הדק
ד"ר עדי מור29/07/2021נשמע בסדר אך ממליץ עם זאת לראות את הרופא המנתח בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף ידדניאל19/07/2021
היי ד"ר אודה מאוד לעזרתך ..
לפני שנתיים לאחר חבלה נמצא לי ב MRI קרע בעובי מלא של ה TFC בקוטר 4 מ"מ במישור הקורונלי .
היו לי כאבים באיזור ועשיתי זריקת קורטיזון שנתנה לי שקט יחסי עד לפני חודש .
לפני חודש הייתי בחתונה, ויום לאחר מכן החלו לי כאבים שמציקים לי בפעילות היומיום ,בזמן החתונה לא הייתה חבלה כלשהי.. אולי קרה משהו מהחזקת כוס זמן רב באותה יד, אולי בריקודים ..
הגעתי אתמול לאורתופד כף יד והאבחנה שלו הייתה "ללא רגישות מעל TFCC סימן FOVRA שלילי חשד לפריקה של ECU".
הוא שלח אותו לUS שורש כף יד
השאלות שלי הם :
1. האם ב US יוכלו לקבל תוצאות אמינות לגבי פריקה של ECU ? לא צריך MRI ?
2.במידה ואכן יש פריקה של ECU האם זה יכול להחמיר עם הזמן ? האם הניתוח דחוף מבחינת מהירות זמן ?
3. האם זריקת קורטיזון יכולה לעזור ?
4.במידה ואכן יש פריקה וצריך ניתוח, מה תקופת ההחלמה עד לפעילות מינימלית של היד מבחינת תפקוד ביומיום ובעבודה משרדית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון לאחר US
דניאל22/07/2021הממצאים :
ECU מעט מעובה עם תפליט מעטפתי, מתאים לטנדיניטיס
שאר ET ו FT הודגמו תקינים ללא סימני טנדיניטיס.
אין עדות לגנגליון או ממצא פוקאלי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
ד"ר עדי מור22/07/2021התשובה ארוכה מדי מלכתוב כאן כל עוד אין אבחנה. גש למומחה יד עם הבדיקות. לאבחן פריקה של ECU עושים במרפאה, לא צריך US ולא MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשורש כף יד
דניאל22/07/2021היי , התור שלי יחסית רחוק לצערי ולכן אני מוטרד
1.הכוונה שאבחנה לפריקה של ECU היא בדיקה פיזית של הרופא ?
2.שאלה אחרונה- אם וכאשר חס וחלילה אכן יש לי פריקה וצריך ניתוח.. אני מסכן את עצמי בהחמרה של המצב או ביעילות הניתוח ככל שמועד הניתוח נדחה ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד ניתוח
ד"ר עדי מור22/07/2021שלום, הניתוח לא דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף היד תחושת זרםרותם18/07/2021
שלום לפני כשבוע הלכתי לעשות בדיקת דם והאחות שכנראה לא מקצועית במיוחד החדירה לי את המחט בחלק העליון של כף היד והרגשתי מן זרם חשמלי מאוד חזק זה בחיים לא קרה לי
ומאז כבר שבוע יש לי כאבים בכף היד ותחושה של זרם שלא עוברת
אחות אמרה לי שלפעמים הוריד נמצא קרוב לעצב וזו הסיבה שזה קורה
האם זה יעבור? זו תחושה מאוד מציקה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם ביד
ד"ר עדי מור18/07/2021שלום, לרוב חולף, אם מטריד וקשה להמתין ממליץ להוועץ במומחה יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרקת דיפרוספןאיאד17/07/2021
האם הזרקת דיפרוספן לשורש כף יד לפני בדיקת ההולכה העצבית emg פוגעת באמינות הבדיקה או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת סטרואידים לעצב
ד"ר עדי מור17/07/2021לדעתי לא כדאי להזריק כלל סטרואידים לאזור של עצב (בדרך כלל יש שמזריקים לתעלה קרפלית) כי עלול לפגוע בעצב. רק במקרים של דלקת כמו ראומטואיד ארטריטיס עשוי להיות יתרון בהזרקה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ליטי בזרת יד שמאלקרין15/07/2021
יש לי נגע ליטי בזרת יד שמאל. מהי הסיבה=? כיצד מאבחנים האם שפיר או סרטני וכיצד מטפלים בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע ליטי
ד"ר עדי מור15/07/2021יכול להיות שפיר (בד"כ), אם ללא תסמינים ניתן לעקוב בצילום, אם חשוד שלא שפיר- לשקול סיטי או MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע ליטי בזרת יד שמאל
קרין15/07/2021תודה על התגובה. יש לי בדיקת mri בעוד שבוע. ישנם ממצאים כמו נפיחות הזרת וקצת כחול במפרק וכאבים במהלך כל היום. לעיתים עיקצוצים חמים בפנים המפרק. על מה מעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע ליטי
ד"ר עדי מור15/07/2021לא יודע לומר. צריך לבדוק קלינית ולראות בעין, יחד עם הMRI אפשר להתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה במרפק כף היד עם הרבה רדומותחסון14/07/2021
שלום ד"ר
אני סובל מקליקים בכף יד ימין . שאני מרים משהו מרגיש עומס ולחץ כאילו שיש חופש במפרק
עשיתי בדיקה MRI וזה התשובה אשמח אם תתן לי המלצה או הסבר תודה בהקדם|
אולנה-פלוס ואריאנט מינימלי.
לא הודגמו שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי.
ה- TFCC שמור.
ללא נוזל יתר במפרק ה- DRUJ ובמדור הרדיו-קרפלי.
אין לזהות קרע ברצועות הסקפולונטית והלונוטריקווטרלית.
הגידים המכופפים והמיישרים שמורים.
צבר קטן של ציסטות גנגליוניות באספקט דורזלי של המרווח הסקפו-קפיטייט בקוטר מרבי עד 5.0 ס"מ.
ללא ממצא חריג בתעלות הקרפלית והאולנרית.
לסיכום:
צבר קטן של ציסטות גנגליוניות באספקט דורזלי של הקרפוס, ללא הדגמת תהליך חריג משמעותי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בשרש היד
ד``ר עדי מור14/07/2021שלום, ללא בדיקה של היד לא ניתן על סמך ממצאי ה-MRI לומר מהיכן הקליקים, יש שMRI לא מדגים ורק בבדיקה ניתן לדעת. לכן גש למומחה יד להשלמת הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מרוסק בשורש כף ידתומר08/07/2021
לאחר תאונת דרכים אובחן בCT שבר עדין ללא תזונה של הרדיוס בחלקו הפריפרי דורזלי ושבר מרוסק של הסטילואיד האולנרי.
בצילום CT עדכני אומרים שלא מודגם שבר אך עדיין אני סובל מכאבים והגבלות תנועה, הייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי בשבר שרש יד
ד"ר עדי מור08/07/2021שלום, אם בסיטי לא ראו תזוזה משמעותית בשבר, בהחלט יתכנו עדיין כאבים, כדאי לקבל הפניה לפיזיותרפיה ולהיות בקשר עם אורתופד היד לראות שאתה מתקדם בכוון הנכון, קרוב לוודאי שהטיפול הוא שמרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמושג קשיון נח בשורש כף היד
תומר11/07/2021סליחה ד"ר אם תוכל להסביר בבקשה מה המושג קשיון נח בשורש כף יד אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גנגליון מהן הדרכים האפשריותדנה09/07/2021
שלום יש לי גנגליון מס שנים שגדל רציתי לדעת אפשרויות הטיפול והאם ניתוח בהרדמה מקומית כיצד מתבצע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת גנגליון שתי דרכים לביצוע
ד"ר עדי מור11/07/2021שלום, יש שתי דרכים כירורגיות, פתוחה (חתך קטן בעור), סבירות להוצאה מלאה גדולה יותר וארטרוסקופית. את שתי הדרכים ניתן לבצע בהרדמה מקומית וכללית. מבחינה טכנית בכ"א מהטכניקות חשוב להסיר את שורש הגנגליון על מנת להקטין שעור השנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?