מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבר בשורש כף ידרון01/06/2023
שלום,
בן 37, לפני שנה וחצי נפצעתי בשורש כף יד ימין בעקבות אגרוף לקיר. בצילום רנטגן לא נצפה שבר. ניתן מייצב קשיח לשורש כף יד עם ציר.
לאחר כיומיים בוצע c.t, להלן הפענוח: "שבר מרוסק עם תזוזה בגוף עצם ההאמטום בסמוך למטה קרפוס החמישי והרביעי. אין שבר בעצמות המטקרפליה".
כ-3 שבועות מהפציעה ביקרתי אצל מומחית לכירורגיית כף יד בכירה. לאחר שעיינה בצילומי ה c.t ובדיקה גופנית להלן הסיכום: "שבר מרוסק תוך מפרקי - גם של בסיס mtc5 וגם של ההמט עם תת פריקה דורסלית קלה של המסרק. בבדיקה - יש תנועה של mtc5 לא כאבים. מספר שהחל להשתמש בכח אגרוף באופן הדרגתי. הסברתי שבדר"כ יש לתקן סבלוקסציה של mtc5, אבל - לפנינו ריסוק של המשטח המפרקי עצמו ומצד שני - תנועה טובה ללא כאבים". ביקשה לחזור לביקורת לאחר כשבועיים (סה"כ כחודש וקצת לאחר הפציעה), להלן סיכום ביקורת:
"היום - אגרוף- סגירה מלאה, חזר לעבודה פיסית. היה כאוב לפני שבוע בפעולות עם פטיש כבד. לעיתים כאוב באזור ה - ecu. בבדיקה - סופינציה מלאה ללא הפקת כאב. פרונציה קיצונית - הפקת כאב דומה לאורך ה - ecu. יחזור הדרגתית לפעילות מלאה".
בנוסף, נתנה הפנתה בין היתר לצילומי רנטגן שבפועל נעשו חצי שנה לאחר הפציעה (מצ"ב).
1. אודה לחוות דעתך לאור המקרה המתואר והצילומים המצורפים. 2. האם עצם זה שלא בוצע ניתוח זה עלול לפגוע בעתיד? כלומר, האם בעקבות המצב הגופני שתואר בחוות הדעת - תנועות טובות וללא כאבים - זה אכן ייתר את הניתוח (שהוסבר שאלה הן בעצם מטרותיו), או שמא היה אמור בכל זאת לבצע אותו כדי למנוע הגבלות עתידיות?
3. האם ניתוח לתיקון הנ"ל בשלב הזה זה מאוחר מדי? האם צריך בכלל?
השאלות עולות לאור כאבים מדי פעם שבאים והולכים בזמן האחרון. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור01/06/2023שלום, חוות דעת רצינית ניתנת רק בעד בדיקה גופנית מדוקדקת עם בחינה של ההדמיה. דבר כזה לא יכול להענות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף ידרון01/06/2023
שלום,
בן 37, לפני שנה וחצי נפצעתי בשורש כף יד ימין בעקבות אגרוף לקיר. בצילום רנטגן לא נצפה שבר. ניתן מייצב קשיח לשורש כף יד עם ציר.
לאחר כיומיים בוצע c.t, להלן הפענוח: "שבר מרוסק עם תזוזה בגוף עצם ההאמטום בסמוך למטה קרפוס החמישי והרביעי. אין שבר בעצמות המטקרפליה".
כ-3 שבועות מהפציעה ביקרתי אצל מומחית לכירורגיית כף יד בכירה. לאחר שעיינה בצילומי ה c.t ובדיקה גופנית להלן הסיכום: "שבר מרוסק תוך מפרקי - גם של בסיס mtc5 וגם של ההמט עם תת פריקה דורסלית קלה של המסרק. בבדיקה - יש תנועה של mtc5 לא כאבים. מספר שהחל להשתמש בכח אגרוף באופן הדרגתי. הסברתי שבדר"כ יש לתקן סבלוקסציה של mtc5, אבל - לפנינו ריסוק של המשטח המפרקי עצמו ומצד שני - תנועה טובה ללא כאבים". ביקשה לחזור לביקורת לאחר כשבועיים (סה"כ כחודש וקצת לאחר הפציעה), להלן סיכום ביקורת:
"היום - אגרוף- סגירה מלאה, חזר לעבודה פיסית. היה כאוב לפני שבוע בפעולות עם פטיש כבד. לעיתים כאוב באזור ה - ecu. בבדיקה - סופינציה מלאה ללא הפקת כאב. פרונציה קיצונית - הפקת כאב דומה לאורך ה - ecu. יחזור הדרגתית לפעילות מלאה".
בנוסף, נתנה הפנתה בין היתר לצילומי רנטגן שבפועל נעשו חצי שנה לאחר הפציעה (מצ"ב).
1. אודה לחוות דעתך לאור המקרה המתואר והצילומים המצורפים. 2. האם עצם זה שלא בוצע ניתוח זה עלול לפגוע בעתיד? כלומר, האם בעקבות המצב הגופני שתואר בחוות הדעת - תנועות טובות וללא כאבים - זה אכן ייתר את הניתוח (שהוסבר שאלה הן בעצם מטרותיו), או שמא היה אמור בכל זאת לבצע אותו כדי למנוע הגבלות עתידיות?
3. האם ניתוח לתיקון הנ"ל בשלב הזה זה מאוחר מדי? האם צריך בכלל?
השאלות עולות לאור כאבים מדי פעם שבאים והולכים בזמן האחרון. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף
רון01/06/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף 2
רון01/06/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה קרפלית אצבעות רדומותמירב29/05/2023
שנה היה שבר בשורש כף היד בלי ניתוח
מאז 3 אצבעות רדומות ,אצבעות כואבות וכריות האצבעות שורפות .בדיקת emg לפני 4 חודשים תקינה ,לפני 10 ימים קיבלתי זריקה לתעלה ואין שיפור ..ההפך גם הזרת והקמיצה עכשיו רדומות
מגיעה לאורטופד שאומר שאין מה לעשות כי הemg תקין ...ובגלל זה הוא לא רואה צורך בניתוח
אך גם לא מציע לי טיפול אחר ...מה אני אמורה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלה קרפלית אצבעות רדומות
מירב29/05/2023השבר היה לפני שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור29/05/2023שלום, חו"ד נוספת, לפי מה שאת כותבת לדעתי לא אמר זאת כירורג יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעלה קרפלית אצבעות רדומות
מירב29/05/2023הרופא המטפל הוא אורטופד ,כרורג ומנתח כף יד .
מה הסיבה שהזריקה לתעלה לא עזרה ?
צריך לבקש ct או mri ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור29/05/2023ממליץ לשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תזוזה ביד אחרי ניתוחשובל חכמון28/05/2023
עשיתי ניתוח לפני כמעט חודשים היה לי 2 שברים באולנה.
שמו לי פלטה גדוחה על כל איזור ממתחת לכף יד אז מתחת למרפק 2 שברים ב2 קצוות שונים. אני אחרי טיפולי פיזו פעמים בשבוע שאין שיפור בתזוזה של הסופינציה כאילו יש לי קיר אחרי מדדיות של היד היד זזה 0-10 וזהו פשוט נתקעה. בנוסף אני סובלת מכאבים חזקים בשורש כף יש גם היא לא מסתובבת וממש תקועה ושוב כאילו קיר ממה זה יכול לנבוע ואין יהיה צורך לדעתך בניתוח חוזר להסרת הפלטינות? או שזה לגיטימי? הוספתי תקציר טיפולי פיזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור28/05/2023יש להתיעץ עם המנתח, בדר"כ אין הגבלה כזו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קשר בין דלקת לשבר בעצם הסירהעמי27/05/2023
שלום ד״ר,
האם קיים קשר בין דלקת בשורש כף היד לשבר בעצם הסירה שקיים אצלי ושלא טופל כנדרש לפני הרבה שנים. (אני מרבה לסבול מכאבים מהמקום).
בנוסף, האם בוודאי נפגעה לי התנועה של היד כתוצאה מהשבר כי אני מרגיש הרבה כאבים אבל התנועה מרגישה לי אותו הדבר בערך?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור28/05/2023שלום, חוסר חיבור בעצם הסירה גורם בדרך כלל לכאב. מנגנון הכאב הוא שחיקתי\דלקתי, תיתכן דלקת ללא קשר לשבר. שווה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש תת עורי אצבעהילה25/05/2023
שלום אני בחורה בת 35 הסובלת ממחלה מולדת קשה שיתוק מהגב.
כבר שנה וחצי יש לי איזה גוש קטן תת עורי באצבע ביד גודל 1*1סנט
עשיתי US נפגשתי עם מנתח .. העניין הוא שאני אצטרך הרדמה כללית, ולא הרדמה מקומית, מה שעושים לאנשים רגילים.
השאלה, כדאי לי לעשות את זה? או שזה מיותר
תשובה
עדי מור25/05/2023שלום, מנסיוני הרדמה מקומית אפשרית בהחלט. סיכונים הרדמתיים (לדיון עם המרדים, אין לי את שאר הרקע שלך) מול הסיכון שבגוש (גם את המידע הזה אין לי) אלו השיקולים של הרופאים המטפלים בך. אך שוב. אני מנתח גושים כאלה בהרדמה מקומית אלא אם המטופל לא מתאים\רוצה\שיתוף פעולה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת דימותיגאל23/05/2023
בבדיקת אולטרה סאונד נמצאו הממצאים הבאים-דיסלוקציה של הסקפואיד והלונטום.שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים.CTT/CMC1.ציסטות תת כונדרלית בעצמות קאפיטאטוםולונטום.מדובר בשורש כף יד שמאל.מה המשמעות?ואיזה טיפול מומלץ.תודה
תשובה
עדי מור23/05/2023תלוי בבדיקה הגופנית ובמה שמפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות כף יד
יגאל24/05/2023היי רציתי לבדוק מה המשמעות של הבדיקות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור24/05/2023אין כ"כ משמעות לפענוח כזה ללא ההקשר הקליני...
צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ברצועת הסקפו לונייטמיטב גליק23/05/2023
לאחר כאבים חוזרים והולכים במפרק שורש כף יד ימין עם הקרנה לזרוע בחלק של גב היד, ביצעתי MRI שהראה קרע מלא בסקפו לונייט.
1. היכן ממוקם
2. על מה משפיע
3. האם דרוש ניתוח
4. מה משך ההחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור23/05/2023שלום, קשה לענות בקצרה על השאלות
1. בשרש היד בין הסקפואיד ללונייט
2. על ביומנכיקה שרש כף היד
3. תלוי בגיל ובסימפטומים.
4. תלוי בסוג הניתוח, בדר"כ 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד רקמות ומפרקיםטל שקדי23/05/2023
יש לי נפיחות מתחת לאגודל , היום עשיתי אולטרסאונד רקמות ומפרקים אולי תוכל בבקשה לתת לי אינדיקציה על התוצאות
תשובה
עדי מור23/05/2023שלום, אין קובץ, בכל מקרה, צריך גם לבדוק אותך כדי לומר מה המשמעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת קובץ
טל23/05/2023מקווה שאצליח להוסיף את הקובץ עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהוספתי קובץ
טל23/05/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
טל30/05/2023יש לי תשובה שינשמעת כמו ספקולציה ולא חד משמעית .
האם על סמך הפענוח תוכל להסביר לי לאיזה רופא עלי לקבוע תור , מכיוון שזה לא נשמע חד משמעי ...
להלן התשובה של המפענח .
להלן ממצאי בדיקה על קולית של הרקמות הרכות אגודל כף יד שמאל : הסיבה לביצוע הבדיקה – אפיון צמוד למפרק הודגם נגע היפואקואי, מעורב מוגדר היטב. במימדים כ-19*7 מ"מ לא וסקולרי טיב הממצא אינו ברור - האם מדובר ב GCT.?אחר?
הוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור30/05/2023שלום, זה לכירורג יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד קרוע בקיבורת יד ימיןשי22/05/2023
לפני כשלושה חודשים נקרע לי גיד בשריר הדו ראשי יד ימין .
הגעתי לרופא משפחה יומיים אחרי והומלץ לי לחבוש את המקום ונשלחתי לצילום אולטרסאונד .
אחרי מאמצים הצלחתי למצוא תור לצילום שבועיים וחצי אחרי המקרה כמה ימים אחרי שהיה הפענוח ניגשתי למיון אורתופדיה ואמרו לי שאחרי יותר משבועיים לא ניתן לתקן את הגיד , רק פיזיותרפיה לחיזוק שרירים תומכים ושהשריר יתנוון .
האם אין טיפול למצבים אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי 2-4 שבועות כבר קשה יותר לתקן
עדי מור23/05/2023שלום, אחרי 2-4 שבועות כבר קשה יותר לתקן, בכן אופן מדובר בגיד שלא מתקנים אצל כל אחד, צריך להתרשם מהמצב התפקודי ועד כמה צריך את תוספת הכח של גיד זה לעומת הסיכונים הניתוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה של חתך אחרי חודשייםנועה21/05/2023
שלום ד"ר,
לפני חודשיים נחתכתי מבלנדר. פניתי למוקד טרם ושם הדביקו את החתכים וטענו שלא נראה שיש פגיעה משמעותית באצבע. בפועל, חודשיים אחרי, אני יכולה לכופף את האצבע, אך האצבע עצמה מרגישה רדומה, ועדיין יש כאבים ונימול. גם הצלקת לא התאחתה יפה, ועדיין נפוחה, גבשושית וכואבת.
האם מצב זה תקין ויש לתת לזמן לעשות את שלו ולחכות להחלמה מלאה, או שאולי יש אפשרות לטפל?
תשובה
עדי מור21/05/2023שלום, צריך לפנות לריפוי בעיסוק להמשך טיפול בצלקות ולראות שלא נפגע עצב, להבדק אצל כירורג יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתפירת גידי הכתףשני19/05/2023
שלום רב,
כמה זמן לאחר ניתוח של תפירת גידי rotator cuff ניתן להתחיל לעבוד עם מטופל על פעולות כמו אכילה ושתיה? האם כבר לאחר 6 שבועות המטופל יכול להתחיל להחזיק כוס ולהרים אותו אל הפה או שזה שלב מוקדם מידי ורק בשבוע 12 לערך ניתן להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור19/05/2023שלום, כתף לא בתחום התמחות כירורג יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס בשורש כף הידליאור18/05/2023
היי יש לי שבר בשורש כף היד עשו לי גבס ל 3 שבועות אני כבר שבוע עם הגבס אין לי כך כך הרבה כאבים אבל בלילה שאני ישן עם זה אני מתעורר עם כאבים קטנים רציתי בבקשה הסבר את לישון נכון עם הגבס ביד מה לעשות כדיי שההחלמה תהיה טובה ומהירה אבל הכי חשוב אך לישון עם הגבס בלילה מה לעשות אשמח להסבר מפורט ומובון במהרה בבקשה אשמח גם להסבר בשיחה טלפון תודה.
תשובה
עדי מור18/05/2023שלום, לגבי גבס- יש מורמת, הפעלה של האצבעות ללא עומס, לא להשען על היד (עלול להזיז את השבר), בעיקר בימים הראשונים הרמה של היד מקלה על הכאבים, וזה נכון לביצוע גם בלילה. לפי החבישה אני מניח שחרצו את הגבס בשל נפיחות. בביקורת הבאה לשקול השלמת גבס היקפי, יציב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגלומוס באצבעעדי17/05/2023
שלום,אני עם חשד לגלומוס באצבע בכף היד,בצילום לא ראו ולכן הופנתי לmri בבדיקה הראשונה לא ראו ממצאים ולכן התבקשתי לחזור בשנית על הבדיקה לאחר שהמשכתי לסבול מכאבים
בתוצאות של הmri הנוסף רשום סיגנל מעט מוגבר עמוק לציפורן, וללא עדות ברורה לנגע.
אודה לפענוח הממצא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור17/05/2023שלום, גלומוס הוא גידול (שפיר) קטן, יתכן שהסקירה לא נפלה בדיוק עליו. אפשר גם לראות ב-US אצל מבצע טוב אם ידע לחפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לאחר ביופסיהעופר17/05/2023
בתאריך 26/4/23 עשיתי ביופסיה באגודל לאחר חשד למלנומה (פס חום בציפורן)עדיין לא קיבלתי תשובות, תקין?
השאלה השניה, התפרים נמסים עדיין לא ירדו לי, נהיו ממש כמו חבל דק , אחרי כמה זמן אמורים לרדת?
תשובה
עדי מור17/05/2023שלום, הציפורן היא רקמה לא חיה כך שגם תפרים נספגים עלולים לא לנשור מעבר ל3 שבועות. להתיעץ עם הרופא המטפל, להערכתי לאחר שבועיים ניתן לחתוך\לקצר תפרים בסמוך לציפורן\עור, יהיה קל יותר.
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)