מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעלפות בגלל קליק במפרק האגודלאורי עובדיה18/06/2023
שלום, דיברתי עם מישהו נחמד במטרונית ולבסוך אמר שלום ועשה לי שני קנאקים אחד בכל מפרק אגודל.
אמר שזה יעשה לי תחושה טובה, לא עבר 10 דקות הייתי עם סחרחורות הזעות והתעלפתי
למה זה קרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור18/06/2023ככל הנראה תגובה וזווגאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים במפרקי האגודלמיכל מילשטיין ב18/06/2023
שלום יש לי כאבים בלתי נסבלים במפרק האגודל ביד שמאל וגם ביד ימין (אבל פחות). נאמר לי על ידי רופאה מומחית שאי אפשר לעזור לי בניתוח משום ששני המפרקים של האגודל שחוקים לגמרי ויודעים לנתח היום רק אחד ואם ינתחו כל העומס יפול על השני.
האם נידונתי לסבול עד שידעו לנתח? פיזיותרפיה אינה עוזרת.. אנא עצתך. אילו כאבים חזקים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור18/06/2023שלום, לא הבנתי את הבעיה, אם כבר צריך לנתח אז צד אחד ואח"כ צד שני. אם לא צריך עדיין לנתח אז פיזיו'+ריפוי בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחה כף ידמרים18/06/2023
שלום רב
הייתי עם גבס כחודש ימים על יד ימין כי חשבו שיש שבר עשו סיטי והתברר שאין שבר לאחר הורדת הגבס כף היד נפוחה והאצבעות נוקשות בעיקר האמה קמיצה וזרת הקושי הרב ביותר הוא בזרת ששם חשבו שיש שבר לאחר נפילה.האם יתכן שהתופעה של הנוקשות היא בגלל הגבס או בגלל משהו אחר ומה אפשר לעשות
תודה רבה
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור18/06/2023שלום, במידה שהאצבעות היו נפוחות לאחר חבלה ו\או היו מקובעות- הדבר תורם להפתחות נוקשות. הטיפול הוא הפעלה והגמשה במסגרת תרגול עצמי יומי וכן במסגרת ריפוי בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשים אחרי ניתוח פלטינה באמה וברדיוס 2 שבריםשובל חכמון16/06/2023
סובלת מכאבים בשורש היד וממגבלה בסופינציה כמעט ואין סיבוב בכלל כמו קיר . האורטופד בהתחלה חשש שזה אי סדירות הdurj אבל עשיתי סיטי ולא הבנתי מה זה אומר אשמח להסבר. אך אפשר לסדר מגבלה כזאת בקושי משתמשת ביד וחיה על סד שתומך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שובל חכמון18/06/2023ובנוסף האורטופד רואה תזוזה של 1.5 ממ של האולנה . מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי כבר 3 חודשים
שובל חכמון18/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור18/06/2023שלום, חסר מידע כדי לתת תשובה, לגבי התזוזה של האולנה (באיזה כיוון לדוגמה), צריך לראות את ההדמיה האם באמת לא מחובר וכן לראות את הממצאים בשרש היד, והכי חשוב חסרה לי הבדיקה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שובל חכמון19/06/2023העצם באולנה זזה לכיוון של כף היד זה לא תזוזה של השבר עצמו זה כמו סטיה כזאת לאיזור הכף יד. בעיקרון שלחתי רק תפיענוח כי אין לי תבדיקה עצמה . אני פשוט מנסה להבין אם יש דרך לטפל ללא צורך בניתוח נוסף למרות המגבלה כמו נגיד סד אגרסיבי.
גם האורטופד לא רואה איחוי בעיקרון השאלה אם אחרי 3 חודשים זה לגיטימי שלא יהיה איחוי וממה בעצם יכול לנבוע המגבלה בסופינציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקה חסרה
שובל חכמון19/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור19/06/2023בלי בדיקה גופנית ובחינה של הצילומים אף רופא רציני לא יוכל לחוות דעה ע"פ הנתונים מעלה. צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרק כף יד וכף רגלאלינור13/06/2023
לעיתים יש לי חולשה בגוף עם כאבי תופת בכף יד/אצבעות בדומה לכף רגל, זה מתבטא בזה שאני ממש מנסה לעקם את האזור ולסבול מהכאב.
כמו מה זה נשמע? יש לציין שאני סך הכל בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור14/06/2023שלום, חסרים נתונים נוספים על מנת לכוון לאבחנה וליעוץ נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על פיזיותרפיה אפקטיבית?בארי13/06/2023
שלום דוקטור מור יש לי ברשותך שתי שאלות
1.האם מניסיונך הקליני הפיזיותרפיה שמקבלים בקופות החולים אכן עוזרת להחלמת טניס אלבו/גולף או רק משפרת?
2.האם חבק המרפק הוא רק להקלת הכאב או שיש לו גם אפקט טיפולי מסוים בהמשך?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור13/06/2023שלום, פיזיותרפיה עוזר, את החבק אפשר לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ חזק בשוק הרגלאבשלום12/06/2023
לאחר פריצת דיסק , אני סובל מלחץ מאוד חזק בשוקיים של ברגל , הלחץ נחלש לאחר שכיבה , השוק עצמה קשה למגע ,
האם זה השרירים שמתקשים או חומר שמתקשה בתוך השוק ? האם יש מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה באסה להיות אבשלום
אבשלום13/06/2023אפילו הרופאים מתעלמים ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור14/06/2023שלום, השאלה אינה בתחום התמחותי, עמך הסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף ידליבי12/06/2023
לאחר ניתוח כריתה חלקית של טרפזיום עקב ציסטה חוזרת פלוס הפרדת גיד שנדבק מהניתוח הקודם - עבר כשנה.
לאחר 4 חודשים שוב כאבים ביד ואף רעידות קלות.
תשובת של mri -
מתאים לקרע מלא באחיזה הסטילואידית של TFCC
קיים לחץ של הכיס על גיד ECU עם שינוים טנדינוטיים פקואליים במרקמו.
האם זה תקין ? מה המשמעות ? האם זה יכול להיות הסיבה לכאבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור12/06/2023שלום, הממצאים מכוונים לדלקת אך נמצאים בצידו השני של שרש כף היד. כך שנדרשת בדיקה על מנת להעריך אם לממצאים אלו יש גורם תורם לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף היד העצמות לא התחברו נכון?ולדימיר סיגלוב11/06/2023
ב16.05.23 אשתי בת 74 שברה את היד. נעשו רנטגן ,עשו סד גבס. אורטופד במוקד הגדיר שבר כי לא מה שהוא מסובח.
.ב30.05.23 (שבועיים אחרי שבר) נעשה אוד רנטגן לפני ביקורת מעקב
.בביקור רופא אורטופד כללי (צעיר) הגדיר כבר שבר כלא התחבר טוב, יכול להיות בעיות של תפקודי מפרק כף היד.כי אילו יש מקום לניתוח צריך להחליט מהר.כדאי לקבל ייעוץ מומחה אבל תורים מאד רחוקים. אני מצרף צילום נעשה שבועיים אחרי -האם אפשר לקבל דעתכם של ממומחה בכף היד מהפורום? מה קורה עם השבר של אשתי ? ולקבל הסבר לגבי מה כתוב על הצילום? תודה מאוד מראש על עזרתכם. נ.ב. אין אפשרות לצרף 2 תמונות.לא צרפתי רנטגן הראשון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור11/06/2023שלום, חוץ מלומר שכעת השבר מחלים עם קיצור, ללא בדיקה של המטופלת וברור מצבה התפקודי איני יכול לומר אם צריך\כדאי לנתח או להמשיך טיפול שמרני. כמו כן יש לבחון את הצילום הצידי. במצבכם הדבר הנכון הוא להגיע לבדיקה מסודרת בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באגודל יד שמאל שטף דםעומרי05/06/2023
היי לפני כארבעה ימים נסגרה עליי דלת הבית
היו לי כאבים מטורפים ולמוחורת הלכתי למוקד
הרופא ביצע צילום וראה שהכל תקין
אמר לי לשים קומפרסים קרים ילפי דעתו לא צריך עוד משהו
היום הכאבים פחתו אבל אני מפחד מהגבעה שנוצרה
מה עליי לעשות?
תשובה
עדי מור05/06/2023שלום, אפשר לנקז (מוקד טראומה\אורתופד במרפאה), אפשר להשאיר ככה. קח בחשבון שציפורן זו תתחלף בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע באצבע כף הידSvetlana Kravits04/06/2023
דר׳ שלום רב,
לפני שבועיים נתקעתי אצבע (לא הלכתי לעשות בירור) האצבע התנפחה ,היה גוון כחול וכאב.
היום אני עדיין לא יכולה לקפל את האצבע בצורה מלאה וזה מלווה בכאב.
האם עלי לפנות לרופא אורטופד בשלב הזה או להמתין?
תודה
סבטלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור04/06/2023שלום, לפנות מיד וכן לבצע צילום במקביל...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן שנתלשה עקב חבלהתומר03/06/2023
ילדה בת 3.5. בריאה.
דלת שנטרקה על אצבע ביד גרמה לתלישת הציפורן כולה מהשורש.
במוקד חבשו את האצבע ללא תפירה, והורו לנו למרוח קרם פוסידין אנטיביוטי.
האם הציפורן אמורה לגדול בחזרה? תוך כמה זמן בערך?
האם הציפורן שתגדל אמורה להיות רגילה? או שקיימת סבירות לבעיה בניראות?
האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לסייע לתהליך הריפוי והצמיחה באופן מיטבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה של הציפורן שנתלשה כולל השורש
תומר03/06/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור03/06/2023שלום, לרוב גדל ללא עיוות תוך מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שנחשד lipoma על ידי רופא אחד, פיברוטי ע"י אחר, לא נראה באולטרסאונד? הגיונידנה02/06/2023
גוש, לא רך, מעל החלק הפנימי של מרפק שמאל.
מההפניה:
המטופל מתלונן על נפיחות בחלק מדיאלי פנימי של איזור מרפק שמאל
אבחנה משוערת: Lipoma?
תוצאת אולטרסאונד רקמות רכות:
"בסריקה מכוונת לאזור הנפיחות עלייה מצביעה הנבדקת בקדמת המפרק ללא עדות למבנה תת עורי סולידי
או ציסטי מוגדר. ללא עדות לבצקת או לקולקציה נוזלית".
התוצאה הזו "תקינה"? זה נראה כמו פענוח מלא?
לא אמורה להיות קלסיפיקציה (בדומה לbi-rad, או ti-rad) בכל תוצאה/פענוח של אולטרסאונד?
הגוש זוהה על ידי רופא משפחה שהפנה לאולטרסאונד רקמות רכות, וכשציינתי את עניין הגוש (בטרם התקבלה התוצאה) לאנדוקרינולוג, הוא בדק ואמר (ואף ציין בסיכום הביקור) שמדובר ב"גוש פיברוטי".
מעבר לזה, במהלך הבדיקה (במכון מור) נשאלתי אם הגוש כואב (לא), ובסופה, מתי הגוש הופיע (לפני כחודש וחצי, בפסח).
בהתחשב בעובדה שכל מי שבדק, אמר כי מדובר בגוש (גם נראה לעין וגם כשנוגעים בו מרגישים גוש מוגדר) , האם הגיוני שהתוצאה של האולטרסאונד לא מתייחסת לגוש או לגודלו?
לאיזה רופא רצוי לפנות להמשך בדיקה?
*ולמרות שנאמר לי שאין קשר, אני אציין כי הגוש הופיע כחודש וחצי לאחר מה שנראה כתסמונת התעלה הקרפלית (emg תקין) באותה היד.
עדיין יש לי כאב במפרק כף היד, אך פחות ממקודם.
(בהתחלה פשוט הנחתי שמדובר בתעלה הקרפלית ושזה יעבור, אך לאחר הופעת הגוש עשיתי חיפוש באינטרנט כדי לראות אם יש מצב שזה משהו אחר, ונתקלתי ב"מבחן פינקלשטיין", ולפיו אכן נראה כמו התעלה הקרפלית).
תשובה
עדי מור02/06/2023מציע לגשת למומחה יד עם האולטרסאונד, יש לו יותר נסיון באבחנה מאשר רופא המשפחה או אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם התמונות או עם הפענוח?
דנה02/06/2023הפענוח לכשעצמו תקין מבחינת המלל? לא חסרים בו פרטים ?
מעבר לעובדה שגם הטכנאי הבחין בגוש ושאל מתי הוא הופיע, הפענוח לא היה אמור לכלול פרטים נוספים ,כמו התייחסות לכך שההפניה ציינה את המילה ליפומה עם סימן שאלה, התייחסות לממצא עצמו, גם אם הוא לא גוש, סיכום, המלצות וכד'?
אני לא מבקשת אבחנה, בהכרח, פשוט להבין, בתור התחלה אם הפענוח הזה "שלם" ולא משהו שייתכן ונשלח בטעות בטרם עת (שלחתי גם למכון מור פנייה עם בקשה שיבדקו שוב את נכונות הפענוח).
קבעתי תור לאורטופד אחרי קבלת התוצאות, אבל התור רק לעוד כשבועיים, ובכללית אי אפשר ממש לדעת מה ההתמחות הספציפית של כל רופא.
אגב, כשהגוש הזה הופיע בפסח, המקום הראשון שהלכתי אליו, ללא תור, היה למרפאת המומחים, בחול המועד. האחות של האורטופדית אמרה לי שזה לא דחוף מספיק כדי שהיא תכניס אותי לאורטופד, ו"זה לא שזה הופיע רק עכשיו".
אם היא לא הייתה אומרת את זה בזמנו, ושולחת אותי לרופא המשפחה שישלח לאולטרסאונד לפי הפרוצדורה, וזאת למרות שאמרתי לה שזה כן הופיע "רק עכשיו", לא הייתי עכשיו בסימן שאלה כזה וסטנד ביי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור03/06/2023תמונות+פענוח. בהערכת US המהלך הקליני חשוב לכן שאל שאלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחתי להקדים את התור להיום. האורטופד לא הסתכל על התמונות
דנה04/06/2023לפני שהאורטופד ראה את הפענוח של האולטרסאונד הוא בדק ואמר שרוב הסיכויים שזה לא גוש אלא שומן. אחרי שראה את הפענוח ציין בבדיקה גופנית - כי "אין גוש במרפק".
לדבריו יש גם במרפק השנייה וכששאלתי למה זה בולט וקשה יותר, הוא אמר שיכול להיות שצד אחד יותר גדול /קשה.
הוא לא הסתכל על התמונות. אמר לי לא להתעסק עם הבליטה כי אם אני אלחץ עלולה להיווצר בצקת.
מה שלא חשבתי לשאול כשהייתי אצלו - האם "שומן" משנה גודל/קשיחות עם שינויים הורמונליים (כרגע הבליטה פחות קשיחה מכפי שהייתה בשבועיים הקודמים).
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גוש שגודלו משתנה לפי שינויים הורמונליים, ושלא נראה באס רקמות רכות שייך להתמחות אחרת?
דנה19/06/2023הגוש מעל המרפק הפנימי, גדל עם המחזור.
האם עליי לפנות לרופא-כירורג מהתמחות שאינה אורתופדיה (ואם כן, איזו התמחות?), או פשוט לדרוש מהקופה אורתופד מומחה שידע לקרוא תמונות א.ס. ולבצע בירור מקיף?
(תזכורת: מלבד בדיקה ידנית, האורתופד הסתמך על הפענוח בלבד וסירב להסתכל על תמונות האולטרסאונד, כשהוא מתעקש שזו סה"כ רקמת שומן ופשוט לא שמתי לב אליה קודם...וזאת למרות שאמרתי לו מספר פעמים שזה הופיע רק בפסח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור19/06/2023המצב יתכן. את יכולה לנסות להתיעץ גם עם פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בולטת במרפק בשתי הידייםאיציק02/06/2023
שלום
בן 47
כבר לא מעט שנים שאני שם לב שהעצם במרפק בולטת בסמן כפיפת המרפק (בכל הזוויות)
ללא כאב, ללא אודם. כך שלדעתי הלא מקצועית לא מדובר בדלקת, אך אסתטית זה נראה קצת לא טוב.
האם מדובר בתופעה מוכרת? יש לה שם?
ממה זה נובע?
האם יש קשר למנח הידיים? לתעסוקה?
אני מתעסק הרבה במחשב.
האם זה הפיך? יש משהו לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור02/06/2023שלח תמונה של הבליטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונות
איציק02/06/2023מקווה שהצלחתי לצלם בצורה שתשקף את הבליטה
תשובה
עדי מור02/06/2023תבדוק אם olecranon bursitis מתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נראה פחות מתאים
איציק04/06/2023מאחר וב- olecranon bursitis הנפיחות היא תוצאה של שק נוזל, וזה גם מלווה בכאב.
אצלי אין סימנים של דלקת, ואין שק נוזל, הבליטה היא גרמית, של העצם, לא ברור לי למה זו הצורה של העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור05/06/2023קיים ספקטרום באבחנה זו, ממליץ להבדק ע"י מומחה יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד, בעיה שלא נפתחת שתי כפות ידיים עד הסוף וגם התעוותועופרה01/06/2023
שתי כפות הידיים לא נפתחות לי רק חלקי והאצבעות התעקמו, כנראה מבעיה אימונית, האם ניתן לשפר לפחות במעט שיפתח ויראה אסתתי, זה ממש מדכא ככה תודה, אשמח להתייעץ ואם כן להגיע לפתרון או ליעוץ צמה לעשות, ריפוי בעיסוק לא נותן כלום, ונראה לי גם פיזיותרפיה
תשובה
עדי מור01/06/2023שלום, שתי אפשרויות מהמידע שספקת בשאלה.
1. איזון דלקת ע"י ראומטולוג עשוי לשפר תפקוד ונוקשות בוקר.
2. קיימות מספר אופציות כירורגיות לשפר פתיחת אצבעות.
יש למצות את שתי האפשרויות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)