שאלות על ביופסיה לאנגיוקרטומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על ביופסיה לאנגיוקרטומה
    יאיר
    21/09/2018

שלום

בחור בשנות הארבעים
    הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר).
    רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן.
    וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה:

מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה.
    אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum
    החולה מופנה לשם:
    ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק.

1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה?
    2. מה הסיבה להפניה לביופסיה?
    3. איך מתבצעת ביופסיה כזו?
    4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• ליאיר שלום

ד``ר שריה כהנוביץ
    25/09/2018

1.הצבע הטבעי של אנגי,הוא ארגמן כהה.
    2.ישנם גם נגעים אחרים בעלי גוון כהה.הבופסיה באה לדייק באבחנה.
    3הרדמה מקומית.כריתת הנגע. סגירת הפצע בתפרים או בצריבה.

4.מחלת פברי היא מחלה נדירה ביותר.אחת מהתופעות בה היא אכן אנגיוקרטומ.אך לא כל אנגיוקרטומה היא מחלת פברי. ולהשואה -במלריה מופיע חום, אך לא כל חום הוא מלריה.
    השתדל להמעיט בבבליעת נתונים אינטרנטיים שאינם ממין הענין. מועדים לשמחה ד"ר כהנוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאחר ביקור אצל כירורג פלסטי

יאיר
    04/10/2018

שלום

בהמשך לשאלתי הקודמת.
    הייתי אצל הכירורג פלסטי (כשהייתי אצלו זה היה לאחר יומיים שהיו לי דימומים והתחתון היה מוכתם). נתן לי זימון ותור לביצוע הביופסיה בחדר ניתוח זעיר. אך הוא רוצה שלפני כן אבצע בדיקת US רקמות רכות לשק האשכים ואשכים.

זה מה שכתוב בהפנייה:

Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma.

1. מה הסיבה לצורך בביצוע US?
    2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה?
    3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה?
    4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ליאיר שלום

ד``ר שריה כהנוביץ
    07/10/2018

נראה לי כי ראוי ששאלות אלה יופנו על ידך לרופא הרושם.

בברכה ד"ר כהנוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו