גוש בזרוע ימין מתחת לכתף

מנהל הפורום

ד"ר שריה כהנוביץ
ד"ר שריה כהנוביץ
לקביעת תור אצל ד"ר שריה כהנוביץ ללא פרסום בפורום
 
  • גוש בזרוע ימין מתחת לכתף
    תמר
    31/12/2018



    עקב גוש בזרוע ימין מתחת לכתף בוצע mri
    וזאת התשובה שהתקבלה רציתי לדעת מה הכוונה ?
    האם זה ממאיר? האם כדאי לנתח?
    ואיזה רופא מומחה בניתוחים מהסוג הזה?
    בתודה מראש

    ממצאים:
    לא נצפה אות חריג במח העצם

    לא נצפו תפליטים בבורסות או בחלל המפרק

    גיד הביספס הארוך – גיד במראה תקין , עובר בתעלה , ללא סטייתו

    מפרק acj -שינויים oa קלים, עיבוי של קפסולה של המפרק.

    אקרומיון סוג II .

    ללא עיבוי של רצועה קורקו-אקרומיאלית.

    ללא OS ACROMIALE .

    לברום – ללא ממצא גס , במגבלה שהבדיקה לא מסוג "ארטרו"

    – R/C
    SUBSCAPULARIS -טנדינוזיס קל של הגיד , ללא קרע


    INFRASPINATUS - ללא קרע או טנדינוזיס.


    SUBSCAPULARIS- נראה הטרוגני, דק, יש קרע חלקי בחלק עליון של הגיד.

    מצב טרופי של שרירי ה - CUFF - תקין

    ברקמות רכות של זרוע פרוקסימאלי אחורי הודגם גוש בעל סיגנל גבוה ב -T 1- עובר דיכוי מלא במשקולים עם דיכוי שומן.

    ללא האדרה של הגוש אחרי הזרקת GAD .ללא אזורי התנזלות .

    גודל של הגוש כ - 7x 5x 8 ס"מ. גוש ממוקם שטחי, מעל שריר TRICEPS, ללא חדירה.
    ללא לימפדנופתיה בבית השחי.

    סיכום:
    1 . ליפומה ברקמות רכות של זרוע מימין.
    2 . קרע חלקי של SUBSCAPULARIS
    3 . שאר הממצאים כמתואר

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לתמר שלום

    ד''ר שריה כהנוביץ
    01/01/2019

    הליפומה היא גוש שומן שפיר.אם הגוש שטחי, הרי שניתן להוציאו בהרדמה מקומיתאם הגוש עמוק,מומלץ לבצע ניקור אבחנתי,תחת דימות של US לשלילת ממאירות.
    המקצוע המתאים - כירורגיה פלסטית.

    בברכה ד"ר כהנוביץ

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בהמשך לשאלה

    תמר
    01/01/2019

    את מה שאמרת הבנתי אבל אני מתכוונת ספציפית אליי
    האם מה שגילו ב mri זה ממאיר והאם בגודל כזה עדיף לא לנתח או שכדאי לנתח?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


