שימוש בקנאביס לטיפול בדיכאון ו-OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בקנאביס לטיפול בדיכאון ו-OCD
    שוקי
    22/02/2020

שלום רב,

אני מאובחנת עם OCD על סוגיו השונים כבר כ-5 שנים. בנוסף סובלת מדיכאון...ניסיתי כמה וכמה כדורים גם לדיכאון וגם לOCD אך אין עזרה ממשית והדבר היחיד שאני חווה מהכדורים הוא ניתוק רגשי ותחושת "כלום". יש לציין שאני מטופלת גם אצל פסיכולוגית אך השאלה האם יש מקום לשקול שימוש בקנאביס במצבים כאלה? הדיכאון והOCD בעיקר משבשים לי את איכות החיים ובמידה וכן יש אופציה להשתמש בקנאביס אז באיזה צורות? אני גמולה מעישון כבר קרוב לשנתיים ולא מתכוונת לחזור לזה...יש טיפות? ואם כן איך בכלל מבקשים דבר כזה מהפסיכיאטר? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קנביס ו-OCD

ד``ר בן עמית
    27/02/2020

שוקי היקרה (?),
    קנביס אינו מוגדר כטיפול ב-OCD או דכאון, ולמעשה (בעיקר מוצרים הכוללים THC) עשוי להחמיר אותם קלות. יש עדויות, מאוד קלושות אמנם, שמיצוי הכולל CBD, אם נלקח בקביעות, יכול לסייע, ויש לי מספר מטופלים שחוו שיפור רב. לכן הייתי מבקש מהפסיכיאטר שלח לשלוח למשרד הבריאות בקשה חריגה לטיפול במיצוי CBD. לחילופין, אם מעוניינת, אשמח להפגש ולעשות זאת עבורך, אם אכן אתרשם שהטיפול יוכל לסייע לך.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שוקי
    27/02/2020

קודם כל תודה על ההתייחסות! אפשר הסבר בבקשה מה זה CBD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו