מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפורמת הקנאביס הרפואיראובן01/04/2020
שלום ד״ר,
אני מטופל בקנאביס רפואי למעלה מ7 שנים בעקבות מחלה נדירה שאני סובל ממנה. עד לפני הרפורמה הרופא המומחה שמלווה אותי (ראומטולוג)- מילא עבורי את הטפסים ושלח פעם בשנה ליק״ר.
כעת, מאז שהחלה הטסדרה החדשה האיומה הזאת- הרופא המומחה מסרב לכתוב בקשת חידוש בטענה שאסור לו ושעלי לפנות לרופאים שעברו הכשרה לכך (רופאים חותמים). כל פניותיי אליו בעניין כולל הדפסת הנהלים וניסיון להסביר כי שתי האופציות תקפות- נכשל.
וכעת ברשותך לשורש הבעיה.
אומנם הנחיות משרד הבריאות מגדירות בפרוש כי הנפקת מרשם ע״י רופא שעבר הכשרה, תעשה רק ברפואה הציבורית ועלותה לא תעלה על 278₪ לשנה כולל חידוש/הגדלה/שינוי מרשם.
כל הרופאים העוסקים בכך, כולל כבודו- עושים זאת ברפואה פרטית ( חלקם מתחבאים תחת עמותה כזאת או אחרת, חלקם יפגשו עם החולה בפרטי אבל יוציאו פיזית את המרשם בציבורי..)
והעלויות עצומות !!! 350-2600 ₪ ל6 חודשי רשיון. רופאים רבים מתחכמים ומבקשים סכום גדול על הייעוץ הרפואי ו278 ₪ להנפקת המרשם. שוב בניגוד גמור להנחיות משרד הבריאות.
עלות התרופה עצמה פי 4. עלות המרשמים בשמיים.
רוב המטופלים נכים הסובלים ממחלות קשות ואינם מסוגלים לעמוד במחירים מופקעים אלה.
מבקש לשמוע דעתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפורמת הקנביס
ד``ר בן עמית01/04/2020ראובן היקר,
אני בהחלט מבין את תסכולך, ואני שומע אותו ממטופלים רבים שלי.
ראשית, אני מסכים איתך - אמנם נוספו רופאים חדשים שמוסמכים להנפיק רשיון במקום, אבל עדיין התהליך הישן, בו כל מומחה ממליץ ליק"ר, תקף, ולמעשה - נותר התהליך העיקרי. זאת אומרת, שהרופא שלך אכן רשאי לפנות ליק"ר כמו פעם. אני מבין שהוא חולק על כך, אבל זו המציאות.
ובאשר לנושא העלויות: אני הראשון שישמח אם קנביס יהיה נגיש לכולם במסגרת הרפואה הציבורית, כמו כל תרופה. למרבה הצער, זה לא כך, משום שמרבית המקומות הציבוריים אינם מסכימים לפעילות זו, ממגוון סיבות, שהעיקרית בהן היא כי הטיפול אינו בסל הבריאות; לכן מטופלים נאלצים לפנות לרפואה הפרטית. כמי שמאמין ביתרונות הקנביס, האמן לי שזה מצער אותי, ואשמח אם קופות החולים יספקו שירות זה, ללא עלות נוספת. לצורך זה, ביליתי פעם אחר פעם בועדות הכנסת ובהנהלת קופות החולים, אולם לצערי הנושא לא התקדם. מכיוון שכך, אני עושה כמיטב יכולתי לכוון מטופלים לפתרון הזול ביותר המתאפשר בימים אלה, ולהתחשב במחיר במי שמתקשה, כפי שיעידו מטופלי.
לגופו של עניין, במקרים בהם הרופא הציבורי אינו מוכן להמליץ ליק"ר, הפתרון הטוב ביותר הוא לקבל ממנו מכתב המלצה, ולגשת עם המכתב למרפאה ציבורית, כמו למשל מרפאת "רעות", בה אני עובד. זה המסלול הזול ביותר שאני מכיר, ועליו אני מרבה להמליץ.
אסיים בכך שאני מסכים לחלוטין עם הצורך להנגיש קנביס בצורה ציבורית, ובעלות הגיונית; המציאות כרגע היא שמאחר ומסגרות ציבוריות ממעטות להנגיש את הטיפול בקנביס, הטיפול מתבצע לרוב במסגרת פרטית. כולי תקווה שמשרד הבריאות וקופות החולים ימצאו דרך להתגבר על המחלוקות ולהנגיש את הטיפול במחיר שווה לכל נפש. המפתח הוא לכלול את הקנביס בסל הבריאות. ובינתיים - העיקר הוא לאפשר למטופלים גישה לטיפול הזה במידת הצורך, תהיה המסגרת אשר תהיה.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מריחואנה עם חרדות האם יש זנים מתאימים?
אישור לקאנביס רפואי לבחור עם מוגבלת שכלית
אדם נכה ולקויי ראיה ושימוש בקנאביס
הסתיידות בכתף וכתף קפואה האם קנאביס עוזר?
אישור מהיר של קנאביס לאחר תאונה קשה וטיפול בבית
חידוש רישיון לקנאביס רפואי סיכון לסכרת
כיצד אפשר לקבל אישור לקנאביס רפואי?
אישור לקנביס רפואי לאחר כריתת אונה בסרטן ריאה
טיפול בקנאביס לבעיות של חרדה ודיכאון
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)