מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קנאביס רפואי יכול להגביר דיכאון קיים?מרים30/04/2020
שלום ד"ר בן עמית
שלחתי בטעות הודעה בפורום פסיכיאטריה . אני לא בטוחה שזה הגיע אליך...
בקצרה בת 72 מאובחנת עם "טראומה מורכבת". לאחר שכל הנסיונות עם תרופות אנטי דיכאוניות עלו בתוהו.. הפסיכיאטרית החליטה שאני "עמידה לתרופות" והחליטה להגיש בקשה לקנאביס רפואי. בבקשה לרישיון היא רשמה: T10 C10. מאחר ולא היה בבית המרקחת המינון הזה קיבלתי שני בקבוקונים : T10/C2 ו-T5/C10 .לא קיבלתי שום עזרה מהרופאה ונאלצתי להסתדר לבד. התחלתי מהבקבוקון T10/C2 .למרות שהתחלתי בהדרגה היו לי תופעות לוואי מאוד קשות סחרחורות עד כדי חשש לנפילה יובש נוראי בחלל הפה ובעיניים. ניסיתי את הבקבוקון השני T5/C10 הסחרחורות נעלמו אבל הרגשתי התגברות הדיכאון בוודאות מה-CBD. החלטתי לקחת את שני הבקבוקים יחד, והרגשתי זוועה.. חזרתי לקחת רק : T5/C10 שתי טיפות בלבד בצהריים ולפני השינה .במשך השבועות שלקחתי מינון זה לא היה שום שיפור. בינתיים המינון- T10/C10חזר לבית המרקחת. קניתי והתחלתי לקחת אותו בהדרגה. לא הרגשתי שום שיפור בדיכאון.2 טיפות פעמיים ביום אמנם לא הגבירו את הדיכאון אבל לא שיפרו את המצב.לעומת זאת 3 טיפות מבמינון הזה הביאו אותי כמעט לעילפון .נאלצתי לשכב במיטה.
החלטתי ללכת על מינון של CBD גבוהה יותר ו-THC נמוך. הרופאה שלי שלחה למשרד הבריאות בקשה ל-T3/C15 .לפני עשרה ימים קיבלתי רישיון חדש והתחלתי להשתמש ,שוב ללא עזרה מצד הרופאה שאמרה לי בכנות.אין לי מושג בקנאביס. ההתחלה הייתה נוראית... הרגשתי שאני גולשת לדיכאון איום ונורא שמעולם לא חוויתי...לאחר מספר ימי שימוש של שתי טיפות פעמיים ביום הבנתי שאם אמשיך להשתמש בקנאביס אני כנראה אסיים את חיי... הפסקתי לגמרי את השימוש יום לפני חג העצמאות. יש שיפור גדול חזרתי לדיכאון "הישן" שלי והמחשבות האובדניות התמתנו במקצת.
שאלות: האם קנאביס יכול להחמיר דיכאון קיים?
יכול להיות שהקנאביס לא מתאים לי ספציפית?
האם לגיל (72) יש קשר להחמרת הדיכאון?
ולבסוף, האם נהגתי נכון שהפסקתי את השימוש בקנאביס?
ומה אתה חושב על כל הסיפור הזה שלי?
תודה על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאביס מחמיר דכאון?
ד``ר בן עמית06/05/2020מרים היקרה,
תודה רבה ששיתפת את הסיפור; אענה בקצרה, מתנצל מראש. אכן - קנביס עשוי בהחלט להחמיר חרדה ודכאון. עד כדי כך שעל מי שסובל מהפרעות אלה, ונוטל קנביס לטיפול בהפרעה אחרת - למשל כאב - להיות במעקב פסיכיאטרי. קנביס אינו טיפול נוגד דכאון טוב. לא ידוע לי שזהו יותר כך בגילך, אבל המוח הוא דבר מורכב והכול יתכן. ככלל, לעיתים למטופלי המבוגרים קשה יותר עם קנביס, זה בהחלט משהו שאני מכיר. לכן אני מסכים לחלוטין שעשית נכון שהפסקת. אני מקווה שתמצאי מזור אחר.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מריחואנה עם חרדות האם יש זנים מתאימים?
אישור לקאנביס רפואי לבחור עם מוגבלת שכלית
אדם נכה ולקויי ראיה ושימוש בקנאביס
הסתיידות בכתף וכתף קפואה האם קנאביס עוזר?
אישור מהיר של קנאביס לאחר תאונה קשה וטיפול בבית
חידוש רישיון לקנאביס רפואי סיכון לסכרת
כיצד אפשר לקבל אישור לקנאביס רפואי?
אישור לקנביס רפואי לאחר כריתת אונה בסרטן ריאה
טיפול בקנאביס לבעיות של חרדה ודיכאון
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)