האם קנאביס רפואי יכול להגביר דיכאון קיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קנאביס רפואי יכול להגביר דיכאון קיים?
    מרים
    30/04/2020

שלום ד"ר בן עמית
    שלחתי בטעות הודעה בפורום פסיכיאטריה . אני לא בטוחה שזה הגיע אליך...
    בקצרה בת 72 מאובחנת עם "טראומה מורכבת". לאחר שכל הנסיונות עם תרופות אנטי דיכאוניות עלו בתוהו.. הפסיכיאטרית החליטה שאני "עמידה לתרופות" והחליטה להגיש בקשה לקנאביס רפואי. בבקשה לרישיון היא רשמה: T10 C10. מאחר ולא היה בבית המרקחת המינון הזה קיבלתי שני בקבוקונים : T10/C2 ו-T5/C10 .לא קיבלתי שום עזרה מהרופאה ונאלצתי להסתדר לבד. התחלתי מהבקבוקון T10/C2 .למרות שהתחלתי בהדרגה היו לי תופעות לוואי מאוד קשות סחרחורות עד כדי חשש לנפילה יובש נוראי בחלל הפה ובעיניים. ניסיתי את הבקבוקון השני T5/C10 הסחרחורות נעלמו אבל הרגשתי התגברות הדיכאון בוודאות מה-CBD. החלטתי לקחת את שני הבקבוקים יחד, והרגשתי זוועה.. חזרתי לקחת רק : T5/C10 שתי טיפות בלבד בצהריים ולפני השינה .במשך השבועות שלקחתי מינון זה לא היה שום שיפור. בינתיים המינון- T10/C10חזר לבית המרקחת. קניתי והתחלתי לקחת אותו בהדרגה. לא הרגשתי שום שיפור בדיכאון.2 טיפות פעמיים ביום אמנם לא הגבירו את הדיכאון אבל לא שיפרו את המצב.לעומת זאת 3 טיפות מבמינון הזה הביאו אותי כמעט לעילפון .נאלצתי לשכב במיטה.
    החלטתי ללכת על מינון של CBD גבוהה יותר ו-THC נמוך. הרופאה שלי שלחה למשרד הבריאות בקשה ל-T3/C15 .לפני עשרה ימים קיבלתי רישיון חדש והתחלתי להשתמש ,שוב ללא עזרה מצד הרופאה שאמרה לי בכנות.אין לי מושג בקנאביס. ההתחלה הייתה נוראית... הרגשתי שאני גולשת לדיכאון איום ונורא שמעולם לא חוויתי...לאחר מספר ימי שימוש של שתי טיפות פעמיים ביום הבנתי שאם אמשיך להשתמש בקנאביס אני כנראה אסיים את חיי... הפסקתי לגמרי את השימוש יום לפני חג העצמאות. יש שיפור גדול חזרתי לדיכאון "הישן" שלי והמחשבות האובדניות התמתנו במקצת.
    שאלות: האם קנאביס יכול להחמיר דיכאון קיים?
    יכול להיות שהקנאביס לא מתאים לי ספציפית?
    האם לגיל (72) יש קשר להחמרת הדיכאון?
    ולבסוף, האם נהגתי נכון שהפסקתי את השימוש בקנאביס?
    ומה אתה חושב על כל הסיפור הזה שלי?
    תודה על ההקשבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קנאביס מחמיר דכאון?

ד``ר בן עמית
    06/05/2020

מרים היקרה,
    תודה רבה ששיתפת את הסיפור; אענה בקצרה, מתנצל מראש. אכן - קנביס עשוי בהחלט להחמיר חרדה ודכאון. עד כדי כך שעל מי שסובל מהפרעות אלה, ונוטל קנביס לטיפול בהפרעה אחרת - למשל כאב - להיות במעקב פסיכיאטרי. קנביס אינו טיפול נוגד דכאון טוב. לא ידוע לי שזהו יותר כך בגילך, אבל המוח הוא דבר מורכב והכול יתכן. ככלל, לעיתים למטופלי המבוגרים קשה יותר עם קנביס, זה בהחלט משהו שאני מכיר. לכן אני מסכים לחלוטין שעשית נכון שהפסקת. אני מקווה שתמצאי מזור אחר.
    בהצלחה,
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו