אחוזי חומר פעיל, פרחים וזנים באריזות קנאביס רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי חומר פעיל, פרחים וזנים באריזות קנאביס רפואי
    אביתר
    08/07/2020

שלום ד"ר,
    אני עוקב אחר הפורום בשקיקה. ‏
    כל הכבוד לך על המקצועיות והכנות במתן התשובות.

לפני כמה ימים, הייתה שאלה על אחוזי החומר הפעיל thc לעומת cbd ומה שביניהן. והתשובה שלך היממה אותי.
    הייתי בטוח שיש הגדרות ברורות (הספר הירוק) לגבי הרכב הקנאביס והתאמתו לבעיה הרפואית.
    לדוגמא חולים אונקולוגים t10c10..
    אפילפסיה t1c20
    כאב כרוני t10c2 ועוד
    Thc מטפל בכאב, חוסר שינה וחוסר תאבון
    Cbd מטפל בדיכאון, מערכת החיסון ומצב רוח.
    עכשיו אני מבין שאני כנראה טועה.

יותר מזה, לאחרונה הבנתי שאחוז החומר הפעיל בכל אריזה הוא לא באמת מדוייק. כלומר אם כתוב למשל t10c10. ‏בפועל זה יכול להכיל 4% למעלה ו-4% למטה. אז t10c10 יכול גם להיות
    Thc6%-10% cbd6%-10% וזה פער עצום.
    אריזה יכולה להכיל פרחים עם הרכבים שונים לחלוטין.. וגם זנים שונים..
    אז מה הועילו חכמים עם ה״מדיקליזציה״..?

‏גם עכשיו, אחרי הרפורמה - עדיין כשאני משתמש בקנאביס, אני לא באמת יודע מה הוא מכיל...

t20c4, זה דוגמא נפלאה לאבסורד. כי, ‏עד כמה שאני מבין, ככל שעולה אחוז ה thc יורד אחוז ה cbd ולהפך.
    ‏כל המומחים שדיברתי איתם אומרים שאין בעולם תפרחות שמכילות
    20% thc ו4% cbd. לדבריהם אם הthc מכיל 15% ומעלה, סביר
    שה cbd יהיה נמוך מ1% !!!! ולהיפך. ככל שיעלה הcbd ירד ה thc.

‏מת לשמוע מה דעתך על העניין הזה?
    איך אני אמור לדעת מה מכילה התרופה שלי?
    האם מנסיונך כרופא, חשוב באמת לדעת במדוייק מה מכיל הפרח?
    האם נכון לדעתך להיצמד לשיטת הרפורמה המודדת אחוזים או לחזור להשען על שמות של זנים (ארז, אלמנה לבנה, גרוזלם וכו)?
    ‏הרי אחרי הכל, קנאביס מכיל הרבה יותר מאשר שניים או שלושה מרכיבים
    אפקט הפמליה וכל הג׳ז הזה.

‏המון תודה ובאמת - כל הכבוד על האומץ לומר את האמת שלך.
    אביתר חרלפ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קנביס - הרפורמה והפמליה

ד``ר בן עמית
    10/07/2020

אביתר היקר,
    ראשית כל - חיזקת אותי! תודה רבה, קשה לי לדעת אם אני כותב לחינם ואני שמח שיש עוקבים - כנראה ששווה להשקיע... אני אכן משתדל שהאמת תהיה נר לרגלי, יש המון "חרטא" בתחום ואני תמיד בצד של החולים.
    השאלות ששאלת הן רחבות מאוד ויקשה עלי לכתוב מגילה כעת. בגדול -
    אני מבין את הרצון "לעשות סדר" - למשל לעשות חלוקה ברורה של חומרים "טובים" ו"רעים" בקנביס, אבל אנחנו לא שם. גם כי אין לנו דרך לדעת מה החומרים הרלוונטיים ביותר לטיפול, וגם כי הטווח של מעט החומרים שאנחנו יודעים מה ריכוזם הוא רחב מאוד (טווח של 6% הוא עצום). לכן בחרנו להתעמק במעט חומרים, להעריך בצורה מאוד גסה מה ריכוזם, ולנסות דרך שני העיוותים האלה להתאים קבוצות זנים למחלות; שזה גם לא נכון עקרונית, כי זן מתאים לתסמינים, ולא למחלה (למשל - חולה טרשת שמתקשה לישון יצטרך משהו דומה לחולה PTSD שמתקשה לישון - זה פחות המחלה, כמו התסמין). יש לזה מעט חריגים - למשל אפילפסיה זקוקה ל-CBD בעיקר, אבל זה נכון לגבי כמעט כל השאר. בפועל, אני מכבד את הרצון של משרד הבריאות לשים תויות על המוצרים ולפקח, אבל אני חושב שהפתרון הנוכחי גס מדי, אנחנו עוד לא שם. בינתיים מאחר והמרשם T20C4 מתאים להמון מוצרים, שהמטופל צריך לבחור אותם לפי שיקול דעתו אצל הספק, ממילא זה חזר למצב שהיה קודם - החברות ממליצות למטופל על זן ("אלסקה", "ארז" וכו'). לרופא כיום אין שליטה של ממש. לגבי "אבסורד ה-T20C4" - לדעתי קלעת בול. אכן כמעט כל המוצרים "החזקים" בארץ בתפרחות הם בפועל T13C0, כאשר חלקם עוזרים יותר וחלקם פחות, כנראה כתלות בטרפנים וקנבינואידים נוספים. כך שאני חושב שלא יהיה מנוס מלחזור לשמות הזנים, לחקור עוד כמה שנים טובות מי מהם עוזר לאיזו מחלה ומדוע, ולקוות לטוב... לפחות מצבנו טוב יותר מאשר בעבר, התחרות והייבוא יגרמו לשיפור באיכות, ויש הנהלה חדשה למשרד הבריאות - כך שאני אופטימי.
    תודה ושבת שלום
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו