הצעה מחודשת לרפורמת הקנאביס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצעה מחודשת לרפורמת הקנאביס
    אורח
    05/08/2020

שלום דוקטור,
    רציתי לשמוע מה דעתך על ההצעה של סגן שר הבריאות, קיש יואב. לרפורמה המחודשת לרפורמת הקנאביס?
    האם זה יפתור את הבעיה המרכזית?
    יוזיל מחירים? או להיפך?

בחודשים האחרונים צצו הרבה חברות שנותנות שרותים של ליווי לקבלת מרשם וגם הדרכה לשימוש במחירים הזויים. מאות עד אלפי שקלים בחודש למוצר, שלפחות לדעתי, צריך היה להינתן על ידי הרופא המטפל.
    אתה ממליץ לפנות לחברות כאלה?
    מי צריך לדעתך להסביר לחולה איך להשתמש? כמה? מתי וכו..?
    האם לדעתך צריך קיש לטפל גם בבעיה הזאת?

סליחה שאני מקשה בשאלות,
    אני אוהב את הפורום ומעריך את דעתך.
    כי אתה כנה. אמיתי. לא מתיפייף ומניפוליסט כמו אחרים ..
    תודה, אורח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרפורמה של הרפורמה

ד``ר בן עמית
    07/08/2020

הי,
    שאלה טובה - עוד מוקדם לדעת. לדעתי מגמת הצעתו של קיש נכונה, והיא כוללת הוזלת מחירים; ההדרכה צפויה עדיין להתבסס על בתי המרקחת (כולל בתי המרקחת "של המגדלים", שמבחינתי זה פחות גרוע מאשר לנהל טיפול של ילד הלוקה באוטיזם בדלפק של הסופרפארם). ככלל, לדעתי איכות המוצרים תשתפר, והמחיר ירד אבל רק במעט. כאשר קופות החולים תכנסנה לנושא תהיה הוזלה של המפגש עם הרופא. אני מסכים שאים פתרון טוןב לנושא של הליווי וההדרכה - הגורם המקצועי לכך הוא הרופא (או האחות שעובדת עימו), אבל ברפואה הציבורית אין ידע ומשאבים לכך, וברפואה הפרטית זה יקר; יש פער בין הידע המקצועי של הרופא במחלה, לבין הידע המקצועי של המגדלים בצמח. לכן אני לא יודע אם ההדרכה תצמח מהמרפאות שיפתחו התמחות בכך (אני חושב שזה הכי נכון), או שתמשיך להתבסס על המגדלים, שלחלקם ידע רב וכוונות טובות. חלק מהרפורמה של קיש כוללת הקמת חברה מקצועית של רופאים אשר תתווה את המדיניות - לדעתי זה צעד ראשון ונכון בכדי לבנות גשר ורצף בין המרפאה לבין "בית המרקחת". בקיצור - אני לא יודע ממש, אבל אופטימי. מקווה שקיש ישאר בתפקיד מספיק בכדי ליישם את ההחלטה, שכיוונה נכון לדעתי.
    תודה על השאלה ובהצלחה לכולנו,
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו