איך לטפל בהפרעות אכילה ובחרדה וכאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לטפל בהפרעות אכילה ובחרדה וכאבים
    א
    29/09/2020

שלום, אני סובלת מהפרעות אכילה שנים רבות (אנורקסיה) ומחרדה, ושום טיפול תרופתי לא היה לי טוב, רק עשה תופעות לוואי ויותר גרוע. בנוסף, אני סובלת מפיברומיאלגיה וכאבים כרוניים בגוף, גם אוסטאופניה.
    שאלתי היא, האם טיפול בקנאביס יכול לעזור, והאם אין חשש בגלל הפרעות אכילה/חרדה לסיכון למשהו פסיכוטי חלילה או פגיעה נפשית? (קראתי שקנאביס עלול לעורר התקפים פסיכוטיים גם לאדם שמעולם לא חווה כאלו). האם הקנאביס יכול לעזור לחרדה? אני סובלת מאוד מכאבי תופת עד כדי חוסר שינה או התעוררות באמצע הלילה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיבידי עשוי לסייע לסימפטומים שתארת

שלי
    30/09/2020

ממחקרים שנעשו לאחרונה ובמהלך השנים התגלה ש CBD עשוי לסייע למגוון סימפטומים, מחרדה, דיכאון, כאב כרוני ועוד.
    כמובן שעל כל אדם שמן הסיבידי ישפיע בצורה שונה ולכן חשוב להתחיל במינון קטן ולהגדיל בהתאם לתוצאות.
    כמובן שמומלץ להתייעץ עם רופא לפני שימוש בקנאביס רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנביס והפרעות אילכה, חרדה וכאבים

ד``ר בן עמית
    03/10/2020

הי א,
    תודה רבה על השיתוף. האמת היא שאיש לא יוכל לענות לך על כך בוודאות - CBD הוא טיפול אינדיבידואלי וחדש יחסית, עם מיעוט עדויות מחקריות ליעילות במה שציינת. אני חושב שהבטיחות בהחלט טובה, ו-CBD לא יוכל להחמיר, בסבירות גובהה, את מצבך הנפשי. את מוזמנת להיות בקשר, ואם נחליט יחד ששווה לנסות, בהחלט אשמח לעבור איתך את הדרך הזאת.
    תודה,
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן סיבידי לחרדה מנסיון אישי

אין חכם כ
    05/10/2020

רציתי לספר לדוקטור ולשואלים קצת על הניסיון שלי עם שמן cbd.
    אני בן 36, סובל מהתקפי חרדה כבר שנים רבות. ניסיתי שיחות, תרופות וטיפולי cbt, מיינדפולנס, דיקור, דיאטות/תזונה יעודיות ועוד ועוד.
    הפסיכיאטר שלי המליץ שננסה שמן cbd ופנה ליק״ר וקיבלתי שמן t1c20 וגם t1c28. סהכ 2 בקבוקים.
    הרופא לא ידע להגיד לי כמה ואיך לקחת- אז הרוקח נתן הנחיות.
    התחלתי מטיפה שלוש פעמים ביום וכל יום הוספתי קצת. הגעתי ל4 טיפות, 3 פעמים ביום. בהתחלה לא הרגשתי כלום. רק טעם רע בפה וצרבת בגרון. ביןם השמיני התחיל קצת תחושה של דופק ושילשולים. ביום ה14, התקפי החרדה גדלו והתעצמו. לא נרדמתי בלילה. לא מצאתי מנוחה. כאבי ראש וסחרחורות.
    התקשרתי לרוקח והוא אמר שלדעתו זה לא קשור כי לסיבידי אין תופעות לוואי. התקשרתי לפסיכיאטר והוא אמר מייד להפסיק. ורק אחרי 3 ימים מההפסקה המצב נרגע וחזר לשיגרה.
    זה הסיפור האישי שלי. זה לא אומר שלכם זה יקרה. אבל נמאס לי שכל הזמן אומרים שאין לזה בעיות. שזה בטוח לשימוש- אז חשוב לי לספר את הסיפור שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של CBD

ד``ר בן עמית
    06/10/2020

"אין חכם כ" יקר!
    קודם כל, בחירת שם מצויינת :) ומצויין שאתה מגיב, בשביל זה יש פורום.
    להבנתי - לא נטלת מיצוי CBD, אלא מיצוי T1C20, T1C28 - בשניהם ריכוז THC של 1% "על הנייר", אולם בפועל יתכן הרבה יותר. גם 1% THC, כאשר לוקחים כמה טיפות, עשוי להיות משמעותי; אני מניח שזה לא היה קורה אם היית נוטל מיצוי CBD טהור, כמו T0C24, מה שאני ממליץ לנסות.
    תודה
    ד"ר עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו