שאלה לגבי תופעות לאחר הפלה תרופתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תופעות לאחר הפלה תרופתית
    בת 28
    17/07/2011

שלום לד"ר.

לאחר 4 ימי איחור במחזור ביצעתי בדיקה ביתית לגילוי הריון וקיבלתי תשובה חיובית.
    יומיים מאוחר יותר הגעתי למרפאת נשים בה בוצעה לי בדיקת אולטרסאונד ואושר הריון כבן 4.5-5 שבועות. הומלצתי להפסקת הריון שכן הינני רווקה וההריון לא מתוכנן ולא היתה לי כוונה להחזיקו.

קבעתי הפסקת הריון ע"י וועדה וביצוע הפעולה ע"י תרופות (מיפג'ין וציטוטק) במרפאה פרטית (התנאים פשוט טובים בהרבה מבתי החולים הציבוריים והמחיר לא היה גבוה יותר). ביום שישי קיבלתי את המנה הראשונה של המיפג'ין שלאחריו סבלתי מכיווצים בבטן תחתונה בדומה לכאבי מחזור עזים אך ללא כל דימום. היום הגעתי למרפאה לקבלת הציטוטק שלאחריו סבלתי מכיווצים גרועים עוד יותר, אך גם ללא הופעת דימום (הכדור נלקח בשעה 9 בבוקר). רק לקראת 17:00 הרגשתי כיווץ יחיד חזק מאוד וכשהלכתי לשירותים לבדוק, יצאה רקמה ברורה, שק שלם וחלק שדומה לחיבור לקיר הרחם.

לפני ואחרי יציאת שק ההריון לא היה כל דימום פרט למספר טיפות בודדות שנראות כמו דם טרי. השק יצא בשלמותו. האם עלי להיות מודאגת שאין דימום נוסף? ציפיתי עקב האזהרות לדימומים חזקים ומתמשכים וכאבים בלתי נסבלים אבל מעבר לכיווצים בלתי נעימים וטפטוף עדין אין כל סימן (אני מעריכה שלא יותר מ-3 מ"ל סה"כ).

זו פעם ראשונה (ואחרונה אני מקווה!) שאני חווה הפלה ולכן קצת מובלבלת כי האזהרות מדברות על מקרים קיצוניים בהרבה. האם אני רק ברת מזל שאין דימום וכאבים נסבלים?

שאלה נוספת, מתי עלי לצפות למחזור הסדיר הבא? לפני ההפלה המחזור שלי היה סדיר מאוד. האם ההפלה תגרום לשינוי בתאריכים או שעלי לצפות למחזור הבא בתאריך המיועד המקורי (כלומר בעוד שבועיים)?

תודה רבה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תופעות לאחר הפלה תרופתית - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    17/07/2011

נראה כי ההפלה התרחשה בצורה הקלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

בת 28
    17/07/2011

מאוד מודה לך על ההתייחסות המהירה.
    שבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו