מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תופעות לאחר הפלה תרופתיתבת 2817/07/2011
שלום לד"ר.
לאחר 4 ימי איחור במחזור ביצעתי בדיקה ביתית לגילוי הריון וקיבלתי תשובה חיובית.
יומיים מאוחר יותר הגעתי למרפאת נשים בה בוצעה לי בדיקת אולטרסאונד ואושר הריון כבן 4.5-5 שבועות. הומלצתי להפסקת הריון שכן הינני רווקה וההריון לא מתוכנן ולא היתה לי כוונה להחזיקו.
קבעתי הפסקת הריון ע"י וועדה וביצוע הפעולה ע"י תרופות (מיפג'ין וציטוטק) במרפאה פרטית (התנאים פשוט טובים בהרבה מבתי החולים הציבוריים והמחיר לא היה גבוה יותר). ביום שישי קיבלתי את המנה הראשונה של המיפג'ין שלאחריו סבלתי מכיווצים בבטן תחתונה בדומה לכאבי מחזור עזים אך ללא כל דימום. היום הגעתי למרפאה לקבלת הציטוטק שלאחריו סבלתי מכיווצים גרועים עוד יותר, אך גם ללא הופעת דימום (הכדור נלקח בשעה 9 בבוקר). רק לקראת 17:00 הרגשתי כיווץ יחיד חזק מאוד וכשהלכתי לשירותים לבדוק, יצאה רקמה ברורה, שק שלם וחלק שדומה לחיבור לקיר הרחם.
לפני ואחרי יציאת שק ההריון לא היה כל דימום פרט למספר טיפות בודדות שנראות כמו דם טרי. השק יצא בשלמותו. האם עלי להיות מודאגת שאין דימום נוסף? ציפיתי עקב האזהרות לדימומים חזקים ומתמשכים וכאבים בלתי נסבלים אבל מעבר לכיווצים בלתי נעימים וטפטוף עדין אין כל סימן (אני מעריכה שלא יותר מ-3 מ"ל סה"כ).
זו פעם ראשונה (ואחרונה אני מקווה!) שאני חווה הפלה ולכן קצת מובלבלת כי האזהרות מדברות על מקרים קיצוניים בהרבה. האם אני רק ברת מזל שאין דימום וכאבים נסבלים?
שאלה נוספת, מתי עלי לצפות למחזור הסדיר הבא? לפני ההפלה המחזור שלי היה סדיר מאוד. האם ההפלה תגרום לשינוי בתאריכים או שעלי לצפות למחזור הבא בתאריך המיועד המקורי (כלומר בעוד שבועיים)?
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תופעות לאחר הפלה תרופתית - תגובה
ד''ר גדעון נגר17/07/2011נראה כי ההפלה התרחשה בצורה הקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בת 2817/07/2011מאוד מודה לך על ההתייחסות המהירה.
שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
