שאלות לקראת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לקראת לידה
    מישהי
    20/07/2011

שתי שאלות שעלו בי אחרי סיור בחדר לידה, ואשמח להסבר/מענה:

1) המיילדת בסיור המליצה בחום להיעזר בשעות הצירים בבית במים, לעשות אמבטיות וכו' - אבל אם אהיה באמבטיה אני לא עלולה לפספס את ירידת המים? ולא חשוב מאוד להגיע לבית החולים מיד אחרי ירידת מים כדי למנוע מצוקה עוברית?

2) בעקבות שאלות חוזרות של כמה נשים בסיור, המיילדת הסבירה שוב ושוב את החשיבות של ניטור במוניטור בזמן תהליך הלידה (גם אם לסירוגין) בנימוק שמצוקה עוברית יכולה להתחיל באופן פתאומי ולא צפוי, וכו'. די השתכנעתי בחשיבות המוניטור, אבל מאז מציקה לי השאלה איך זה מתיישב עם ההמלצה/דרישה לא להגיע לבית החולים עד שיש צירים סדירים כל חמש דקות במשך שעה לפחות - כלומר לפעמים לשהות אפילו 24 שעות בבית עם צירים (בלידה ראשונה).
    איך אני יודעת במשך כל הזמן הזה שהעובר לא נכנס למצוקה???
    כיצד ייתכן שמרגע ההגעה לבית החולים המוניטור חשוב, אבל בשלב הראשון של הלידה שאני מעבירה בבית זה לא חשוב? אני ממש מוטרדת עכשיו שמשהו ישתבש כבר בשלב הצירים הראשון ולא אוכל לדעת על זה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לקראת לידה

הוספת תגובה

• מקפיצה לתשובה. תודה!

מישהי
    21/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לקראת לידה - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    21/07/2011

שלום.
    ניתן למען הבטחון לבצע מעקב תנועות עובר בזמן הצירים.אם התנועות תקינות זה קצת מרגיע. אבל בעיקרון את צודקת,המוניטור העוברי הוא בעל המשמעות הרפואית העיקרית. ניתן אגב להתקבל לחדר לידה,לבצע מוניטור ,ואם תקין להמשיך ולהסתובב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו