תנועות עובר בשבוע 19, שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועות עובר בשבוע 19, שאלה חשובה
    אחת
    22/07/2011

שלום,
    זהו הריון ראשון שלי ואני לא יודעת מתי יש לייחס חשיבות לתנועות העובר.
    התחלתי להרגיש את תנועות העובר כגון דגדוגים ופרפורים כבר סביבות שבוע 15, למרות שרופא ואחות אמרו לי שזה לא יכול להיות בהריון ראשון, למרות שעם מה שהרגשתי קשה להתווכח.
    בכל מקרה, כבר כשבוע ההרגשה של התנועות הפכה של כמו בועה שמתפוצצת, וכבר מזה מספר ימים לפעמים אף אם אני ובעלי שמים יד, מרגישים את הבעיטות הקטנות על היד שלנו.
    הבעיה, שאני לא מרגישה את זה כל יום. ז"א, למשל, שלשום לא הרגשתי כמעט את התנועות, יום לפני כן הרגשתי הרבה תנועות, וכנ"ל אתמול הרגשתי אותו זז הרבה, ואף הרגשתי את הבעיטות בעת ששתי יד על הבטן.
    היום אני לא מרגישה אותו, חוץ מפעם אחת שהרגשתי בכמה תנועות מאוד חלשות, שהיה קשה לדעת אם זה אכן תנועות העובר.
    האם בשלב הזה אני אמורה להרגיש את תנועות העובר כל יום? ואם כן, האם כל פעם הן אמורות להיות מורגשות ממש, או גם תזוזה מאוד חלשה נחשבת?
    מתי אני אמורה להתייחס ברצינות לחוסר תנועתיות חלילה של העובר? מאיזה שבוע? ומה התדירות שצריכה להיות?
    אשמח להסבר מפורט לכל השאלות שלי, מאחר וזה הריון ראשון ואני לא יודעת מתי לשים לב יותר.
    תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תנועות עובר 19 - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    22/07/2011

בוקר טוב

לתנועות עובר יש משמעות כאשר ניתן לעשות משהו.
    כלומר שבוע 32 להריון - היו תנעות עובר ופיתאום פסקו- עושים על קול רואים שעובר במצוקה - עושים ניתוח ---- מצילים אותו.

שבוע 19 להריון --- לא ניתן לעשות כלום.
    לכן תנועות עובר בשבוע 19 - חסרות משמעות- לא ניתן לעשות כלום- כי העובר קטן מאוד. לכן לא כדאי לשים לב לתנועות בשבוע זה. לא נתן לנהל הריון בשבוע זה לפי תנועות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו