מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות עובר בשבוע 19, שאלה חשובהאחת22/07/2011
שלום,
זהו הריון ראשון שלי ואני לא יודעת מתי יש לייחס חשיבות לתנועות העובר.
התחלתי להרגיש את תנועות העובר כגון דגדוגים ופרפורים כבר סביבות שבוע 15, למרות שרופא ואחות אמרו לי שזה לא יכול להיות בהריון ראשון, למרות שעם מה שהרגשתי קשה להתווכח.
בכל מקרה, כבר כשבוע ההרגשה של התנועות הפכה של כמו בועה שמתפוצצת, וכבר מזה מספר ימים לפעמים אף אם אני ובעלי שמים יד, מרגישים את הבעיטות הקטנות על היד שלנו.
הבעיה, שאני לא מרגישה את זה כל יום. ז"א, למשל, שלשום לא הרגשתי כמעט את התנועות, יום לפני כן הרגשתי הרבה תנועות, וכנ"ל אתמול הרגשתי אותו זז הרבה, ואף הרגשתי את הבעיטות בעת ששתי יד על הבטן.
היום אני לא מרגישה אותו, חוץ מפעם אחת שהרגשתי בכמה תנועות מאוד חלשות, שהיה קשה לדעת אם זה אכן תנועות העובר.
האם בשלב הזה אני אמורה להרגיש את תנועות העובר כל יום? ואם כן, האם כל פעם הן אמורות להיות מורגשות ממש, או גם תזוזה מאוד חלשה נחשבת?
מתי אני אמורה להתייחס ברצינות לחוסר תנועתיות חלילה של העובר? מאיזה שבוע? ומה התדירות שצריכה להיות?
אשמח להסבר מפורט לכל השאלות שלי, מאחר וזה הריון ראשון ואני לא יודעת מתי לשים לב יותר.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר 19 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/07/2011בוקר טוב
לתנועות עובר יש משמעות כאשר ניתן לעשות משהו.
כלומר שבוע 32 להריון - היו תנעות עובר ופיתאום פסקו- עושים על קול רואים שעובר במצוקה - עושים ניתוח ---- מצילים אותו.
שבוע 19 להריון --- לא ניתן לעשות כלום.
לכן תנועות עובר בשבוע 19 - חסרות משמעות- לא ניתן לעשות כלום- כי העובר קטן מאוד. לכן לא כדאי לשים לב לתנועות בשבוע זה. לא נתן לנהל הריון בשבוע זה לפי תנועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



