מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 20 - האם ייתכנו צירים???אחת03/08/2011
שלום,
אני בשבוע 20 בע"ה להריון.
קרה לי כבר 3 פעמים (לא אחד אחרי השני, אלא יום אחרי יום) שהרגשתי תזוזות של תינוק, ואז פתאום הבטן התקשחה באמצע הבטן, בגודל של כדור טניס, ואחרי כמה שניות הבטן היה שוב רך יחסית.
אני חשבתי זה אולי התינוק שנתקע באמצע התנועה שלו או משהו כזה.
שספרתי לחברה שלי, היא אמרה לי שזה נשמע כמו ציר. ועכשיו אני קצת מפוחדת.
האם יכול להיות שבשבוע כל כך מוקדם אני אחוש צירים?
מה עליי לעשות? משהו מיוחד?
יש לציין שמאז הפעם השלישית, עברו מספר ימים וזה לא קה לי שוב.
האם אם זה יקרה שוב פעם עליי לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 20 - האם ייתכנו צירים??? - תגובה
ד``ר אריה לידור04/08/2011שלום לך
ייתכנו התכווצויות בלתי סדירות של הרחם במהלך ההריון אלה לא נחשבות לצירים אלא אם סדירים מתעצמים ולאורך זמן
אם התופעה ממשיכה ממליץ שתפני לבדיקתו של רופא כולל הערכת אולטרהסאונד לאורך צוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)