סטייה במימדי העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטייה במימדי העובר
    שירלי
    08/08/2011

שלום רב,אני בשבוע 38.4 ועד שבוע 37 כל המדדים באולטראסאונד היו תועמים את גיל ההריון.
    בשבוע 37 פתאום הופיע סטייה של מימדי הראש(bpd,head cir) ב בשלוש שבועות ויומיים כלומר מימדי הראש תואמים לשבוע 34
    ועכשיו כאשר אני בשבוע 38+4הסטטיה של מימדי ראש העובר (היקף וBPD ) של כמעט4 שבועות לעומת גיל ההריון(38+5).
    הרופא שלח אותי לבדיקה מכוונת למוח שביצעתי אותה בשבוע 37+2 ואלו היו ממדי הראש(BPD-85
    HC-306 וכן שתשובותיה היו:
    צורת הגולגולת :תקין
    חדרי מוח ליטרלים 6 מ"מ
    כורואיד פלקסוס: תקין
    קו האמצע וה-CAVUM S.P :נצפה

כמו כן נרשם:עקב מנח הגולגולת באגן וגיל ההריון לא ניתן להתרשם ממצאים נוספים.

1.ממה נובעת הסטטיה של כל כך הרבה שבועות לעומת גיל ההריון?והאם לאור הסטיות הללו לא יכולה להיות בעיה כלשהיא אצל העובר?
    2.האם לאור הממצאים בבדיקה מכוונת למוח ניתן להיות רגועים שהכל תקין?
    3.האם היית ממליץ לי לבצע עוד בדיקות או שהבדיקה שביצעתי מספיקה?
    4.האם עד יציאת העובר הערכים של מימדי הראש עדיין יכולים להשתנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטייה במימדי העובר

הוספת תגובה

• סטייה במימדי העובר - תגובה

ד``ר אריה לידור
    09/08/2011

שלום לך
    אם עד לשבוע 37 כדברייך כל המדדים היו תקינים ותואמים לא סביר שלאחר מכן התחיל הפער עליו את מדווחת. אולטרה סאונד בשבוןע זה קשה טכנית ולכן המידע שהוא מספק מוגבל. עד ללידתך הקרובה לא צפויים שינויים במדדים ולכן לא היתי מציע לך להמשיך בבדיקות אולטרהסאונד שתרומתם כאמור דלה

סקירת המח תקינה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו