שאלה לגבי חוקן! בבקשה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי חוקן! בבקשה עזרה
    איימי
    09/08/2011

שלום!
    בשבוע 23+ כבר 4 שבועות עם יציאות פעם ב- 4 ימים. כל פעם אני יושבת ל-40 דקות עד שעה, כמות הצואה גדולה מאוד, שחורה, רכה, לא קשה להוציא אותה - אבל אחרי יום ללא יציאות אני סובלת מלחצים ו"הצקות" בבטן בגלל שלא יוצא בשירותים (יושבת בסבלנות, אך לא יוצא כלום). רק אחרי 4 ימים של סבל יש יציאה. בלי קשר להריון: אני סובלת מ- IBS, הסימפטומים בהריון די נעלמו - לפני ההריון הסימפטומים היו שלשולים, גזים וכאבי בטן לאחר ארוחה.

ניסיתי בדרכים טיבעיות: הרבה הרבה הרבה מים (6 ליטרים ביום), המון פירות, מיץ שזיפים ועוד. דבר לא עזר. חברה שלי אמרה לי שהיא עושה חוקן ביתי פעם ב... כדי להקל על תופעה דומה, ומחמיאה מאוד להשפעה החיובית על פעילות המעיים לאחר החוקן עצמו.

אני יודעת שכל מה שעליי לעשות זה לגשת לבית מרקחת לקנות שפורפרת חוקן ביתי, שאלתי:

האם ביצוע חוקן ביתי בהריון בשבוע שלי - הוא דבר מסוכן?
    האם יש חוקן הממולץ ע"י רופא לאישה בהריון הסובלת מכזאת תופעה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חוקן! בבקשה עזרה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    09/08/2011

שלום לך
    חוקן הוא הדבר האחרון עליו מומלץ בהריון . לפני כן נסי נרות גליצרין או שתיית שמן פרפין
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו