מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםמישהי10/08/2011
בת 40, היריון ראשון, שבוע 35. מרגישה טוב והכול תקין לחלוטין עד כה (טפו טפו)
הולכת למעקב אחות קופת חולים פעם בחודש, שעלה עכשיו לתדירות של פעם בשבועיים.
במדידות האחרונות, כולל זו שלפני שבועיים, לחץ הדם שלי היה תמיד בסביבות 115-120 על 70-75 -- אם כי חשוב לי לציין שזה בדרך כלל הערך שהתקבל אחרי כמה מדידות, כאשר במדידות הראשונות כמעט תמיד הלחץ גבוה יותר. אומרים לי שזה קשור בלחץ ממעמד הבדיקה.
הבוקר לחץ הדם שלי במדידות הראשונות היה 140 על 90, וגם במדידות השלישית והרביעית הוא נותר סביב 130 על 80-85, ולא ירד מעבר לכך. האחות הלחיצה אותי שזה גבוה, וביקשה שאחזור בתחילת שבוע הבא למדידה נוספת.
מה זה יכול להיות, והאם יש לי מה לעשות כרגע? אני יודעת שהחשש בשלב כזה הוא מרעלת היריון ולכן אני מודאגת. אבל אין לי חלבון בשתן וגם כמעט שאין לי בצקות, בטח לא חריגות.
הרופאה שלי בחו"ל. האם יש איזה מעקב מדוקדק יותר שכדאי לי לעשות? איך אדע אם המצב נהיה מסוכן, חו"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר אריה לידור11/08/2011שלום לך
ערכי לחץ הדם שציינת הם בגבול העליון של הנורמה. מומלץ המשך מעקב לחץ דם יומיומי ( יכולה למדוד לעצמך) בדיקת חלבון בשתן מדי מספר ימים וכמובן אולטרהסאונד למעקב העובר ומי השפיר. בכל עליה בלחץ הדם מעבר ל140/90 יש לפנות מיידית לבית החולים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)