בעיות עצירות אצל תינוק יונק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עצירות אצל תינוק יונק
    חגית
    04/05/2007

שלום,
    יש לי תינוק בן חודש וחצי שיונק,
    בשבועיים האחרונים הוא סובל מעצירות, נוצר מצב שמשהו כמו יומיים אין לו יציאה.
    אני יודעת ואמרו לי גם בטיפת חלב וגם בקופ"ח שזה לא נחשב לעצירות ושתינוק יונק יכול שלא תהיה לו יציאה אפילו שבוע.
    אבל הוא עצבני מאוד וסובל, מה שלא מאפשר אורח חיים תקין ונורמלי.
    הרופא המליץ על מיים של עגבניה, זה עזר לתקופה מאוד קצרה ועכשיו שוב חזרנו למצב שגם זה לא עוזר והתינוק סובל מאוד.
    מה עושים? שמעתי שאפשר לתת תה שיכול לעזור - האם אפשר? ואם כן איזה?
    אשמח לקבל המלצות.
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצירות או "גזים"

ג'ניס זאוסמר
    05/05/2007

חגית שלום,
    אם התינוק שלך עולה במשקל ייתכן מאוד שזה נורמלי ומה שאמרו לך בטיפת חלב זה נכון.
    בדרך כלל אם לא עושים יומיים הם לא מגיבים כל כך לאומת תינוקות אשר עושים כל 7 ימים ויותר - די לוחץ להם עד שמתפנים.
    לי נראה שהאי נוחות שלו נובעת ממה שנקרא "גזים של תינוקות". לא ידוע מה הגורם ואין טיפול חד משמעי שעוזר .
    תני לו לינוק מהצד הראשון עד שמסיים וירד לבד ועז תציעי לו את השני - לא להוריד אותו לפני שמסיים .
    ואם יש לך הרבה חלב אפילו עודף חלב - תניקי כל פעם מצד אחד
    מסג' בבטן עשוי לעזור, הרבה תנועתיות ריטמית - ערסל, טיולים....
    יש שיקויים למניהם שאפשר לקנות בבית מרקחת - רובם/כולם לא עוזרים אבל אפשר לנסות - לא מזיק.
    יש האומרים שזה נובע ממה שהאם אוכלת - לא הוכח אף פעם. תנסי לא לאכול דברי חלב כשבוע ותראי אם יש שיפור , אם אין תמשיכי כרגיל.
    התקופה חולפת בדרך כלל בגיל 3 חודשים.
    לי היה תינוק עם "גזים" , יודעת שזה קשה אבל יעבור.
    בהצלחה ,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו