הפסקת הריון לא תקין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הריון לא תקין
    ענבל
    16/01/2008

הייתי אתמול אצל רופא הנשים, שלצערי המליץ לי על הפסקת הריון כי לדעתו ההריון לא תקין, ואין טעם לחכות. לפי ו.א. אני בשבוע 7+2, עם ערכי בטא גבוהים (49500), אבל העובר בגודל 4.4 מ"מ, תואם שבוע 6+1, ואין דופק. שבוע קודם הוא היה 1.5 מ"מ, שלפי הידוע לי זה תואם שבוע אחורה. אני יודעת שהביוץ שלי לא באמצע החודש (הכל קצת מבולגן, אני עדיין מניקה את הבחור שלי בן שנתיים וחצי), וגם לדעתי יחסי המין שהביאו להריון היו די קרובים לתאריך המשוער של המחזור. לכן אני חושבת שאולי ההריון פשוט צעיר יותר ממה שאנחנו חושבים. מצד שני ערכי הבטא הגבוהים סותרים את ההשערה הזאת. יש לציין שבהריון קודם הרגשתי רע עוד לפני האחור במחזור, והפעם תחושות ההריון המעצבנות - בחילות וחולשה ועוד - החלו רק כשבועיים אחרי שהיה אמור להגיע המחזור. זה גם גורם לי לחשוב שאולי פשוט הביוץ קרוב למועד המחזור, וההריון עוד צעיר. מה דעתכם? אני מניחה שאיוועץ ברופא נוסף, למרות שלדעת הרופא שלי אין כאן שום דילמה. הוא טוען שההפרש בין ה-US של לפני שבוע לבין זה שעשיתי אתמול אמור היה להיות גדול בהרבה, וההריון לא מתפתח. אבל 1.5 מ"מ ל-4.4 מ"מ נראה כמו הפרש סביר בין שבוע 5 לשבוע 6, לפחות לפי הספר שבידי. אני אצטט מתוך מכתב ההפניה למיון בו הוא ממליץ על הפסקת הריון: "בבדיקת הריון ב-07/01/08 שק תוך רחמי עם YS וקוטב זעיר של 1.5 מ"מ, לא נראה דופק. ב-14/01/04 49500 BHCG . ב-US שק תוך רחמי עם קוטב עוברי. 4.4 CRL מ"מ תואם שבוע 6+1 . ללא דופק. לאור האמנוריאה, ערכי הBHCG והUS העוקבים מדובר בהריון לא תקין"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הריון לא תקין

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר רמי אבירם
    16/01/2008

המתיני שבוע נוסף לבדיקה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד קצת

ענבל
    16/01/2008

תודה על התגובה, אבל אשמח אם תוכל להתייחס מעט לפרטים שציינתי, למשל האם יתכן שאני רק בשבוע 6+1 עם בטא כל כך גבוהה? (אגב, בהריון הקודם היה לי ערך גבוה מאד של BHCG בבדיקת חלבון עוברי, אבל רופא הנשים שלי אמר שזה לא קשור ולא היה מוכן להסביר יותר מכך). וגם האם יש משהו בממצאים שהרופא כתב שמעידים על בעיה מלבד זה שאני "מפגרת" בשבוע, ושהבטא לא מתאימה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו