מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנא התיחסותכם- שקיפות עורפית!!ענת26/08/2011
צהריים טובים,
אני בת 39 הריון שלישי. שאלתי לגבי בדיקת השקיפות העורפית האם לא מיותר לבצעה בהנחה שבמאה אחוזים אני מתכוונת לבצע מי שפיר. לצערי, אף לא אחד מהרופאים הנכבדים ענה לי.., וזה לצערי רק מחזק את תחושותיי שמי שעושה מי שפיר לא חייבת לבצע גם את בדיקת השקיפות .. אשמח לשמוע מה ניתן לגלות בבדיקת השקיפות שאין בודקים בבדיקת מי השפיר. למה שרופא ימליץ על ביצוע שקיפות עורפית למי שמתכוונת ללא כל קשר לבדיקות השונות לבצע דיקור שפיר.
אנא, התייחסו לשאלתי. לצערי אי התייחסותכם רק גורם לי לתהות האם ריבוי כל הבדיקות הללו אינו ממניעים כלכליים ולא תמיד רפואיים מוצדקים..?
בברכה ושבת שלום,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא ד"ר גדעון נגר ענה לך - למה
רות26/08/2011את לא בודקת תחילה אם ענו לך? אם תבדקי הוא ענה לך אתמול ואמר: "לעיתים ניתן לזהות ליקויים כבר בשקיפות עורפית".
מה שזה אומר - אם בשקיפות העורפית ימצא ערך גבוה שמעיד על רת סבירות גבוהה שהעובר אינו תקין, את יכולה לבצע בשבועות מוקדמים בין 10-13 בדיקת סיסי שליה ואם הכל בסדר אז - הללויה. אם לא ניתן לסיים את ההריון בשבוע מוקדם ולא לחכות לבדיקת מי שפיר שמתבצעת בשבועות מאוחרים יותר.
מה גם, שבדיקת השקיפות העורפית אינה פולשנית ואינה מזיקה או מסוכנת. ואדרבא, היא חוסכת עבורנו הנשים, "לסחוב" הריון לא תקין שמתגלה בשבועות מוקדמים. אמנם עצוב שזה חס וחלילה מסתיים - אך עדיף שכך.
לכן יקירתי, מסתבר שהתחושות שלך לא בדיוק נכונות.
וכמו שהרופא ענה לך - הבדיקה מאפשרת גילוי ליקויים בשבועות מוקדמים של ההריון.
בסוף - ההחלטה תהיה שלך אם לבצע אותה. אף אחד לא מכריח אותנו.
ואינני חושבת שהמניעים כלכליים. אבוי לנו אם נחשוב כך.
האמיני לרופאים.
בקיצור, שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)