מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות העמסת סוכר 50 ג'ויקה05/09/2011
עשיתי היום העמסת סוכר 50 ג' וקבלתי תוצאה של 139.
האם עליי לעבור בדיקה נוספת של 100 ג'?
האם יש חשד לסכרת הריון חלילה.?
האם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי להוריד את רת הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף כי לא אכלתי לפני
ויקה06/09/2011הבדיקה. לא ידעתי שיש צורך לאכול, אף אחד לא אמר לי.\הבדיקה נעשתה ב 7:30 בבוקר (שתיתי את הסוכר) ובשעה 8:30 עשיתי את בדיקת הדם.
אכלתי רק לילה לפני כן, בערך בפעם האחרונה בעשר וחצי בלילה.
האם אם הייתי אוכלת בבוקר רמת הסוכר בדם היתה גבוהה יותר?
אני פוחדת שאני בקבוצת סיכון, מאחר ושתי הסבתות שלי חלו בסכרת בזקנותן, ואמא שלי שומרת בכדי לא להגיע לסכרת.
אודה למענה - לחוצה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תענו לי - אני לא יודעת איך לנהו
ויקה07/09/2011רופא מטפל שלי לא רוצה לשלוח אותי לעשות בדיקת 100 גרם.
רופא נשים אחר, שהייתי אצלו (כי רופא מטפל לא היה) כן נתן לי הפניה לבדיקה זו.
לא רוצה לפגוע ברופא המטפל שלי, אבל מצד שני אני רוצה להיות בטוחה שהכל בסדר, במיוחד לאור הסטוריה משפחתית של סכרת (אצל הסבתות משני הצדדים).
מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות העמסת סוכר 50 ג' - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2011שלום לך
התןצאה תקינה . המשיכי במעקב הריון שגרתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אריה לידור
ויקה08/09/2011אני בינתיים הפסקתי לאכול מתוקים והורדתי קצת בפחממות.
האם אני יכולה לחזור לאכול את הדברים הנ"ל? כמובן שלא בהפרזה, אבל קצת כל יום?
ומה עם העובדה שיש לי הסטוריה של סכרת במשפחה? ואני ממש גבולית 139?
אם אני אחליט לעשות בכל זאת את הבדיקה של 100 גרם, האם זה יכול איך שהוא להזיק ולו טיפה לעובר?
האם אתה חושב שממש מיותר לעבור את הבדיקה?
אני פשוט לא רגועה ולא רוצה להגיע חלילה למצב שהבדיקות יצאו לא תקינות אחר כך שיכולתי למנוע להסכרת להתפתח יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אריה לידור - תגובה
ד``ר אריה לידור08/09/2011שלום לך
יכולה לבצע העמסה מלאה ללא חשש למען השקט הנפשי
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות - שאלה אחרונה וחשובה
ויקה08/09/2011רוב הסיכויים שאני בכל מקרה אעשה את הבדיקה למען השקט הנפשי שלי.
כבר קבעי תור ליום רביעי הבא.
שאלה שלי היא, האם עד לבדיקה אני צריכה לשמור דיאטה מסויימת? ז"א להוריד תוקים ובצקים ? כי עד עכשיו הייתי אוכלת הרבה פחמות (מאז ומעולם אני אוכלת הרבה פחממות), ובהריון התחלתי לאכול גם מתוק.
או שזה עלול להטעות את הביקה, ולהראות שאין לי כלום רק בגלל שהורדתי את המתוקים ופחממות?
2. שאלה שניה היא - האם לקראת הבדיקה אני צריכה לעשות משהו מיוחד? הבנתי משהו על לשמור דיאטת פחממות? מה זה אומר?
תודה רבה, הפעם אני רוצה לעשות את הבדיקה כמו שצריך עם כל ההוראות הנכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)