הריון מחוץ לרחם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון מחוץ לרחם?
    מאיה
    07/09/2011

שלום,
    מחזור אחרון ב-26.7 על פי בדיקת הריון חיובי.אמורה להיות בשבוע 6.
    אחרי הריון ספונטני שהופסק עקב מום בעובר ואחרי שלושה טיפולי IVF (למטרת PGD ולא עקב בעיית פוריות שלא הצליחו.
    אני מתגוררת בגרמניה והייתי לפני יומיים אצל רופא. הרופא אמר שהרירית נראית כמו בתחילת הריון אבל מעבר לכך לא רואים דבר, מה שעלול להעיד על הריון מחוץ לרחם.
    אין לי שום סימפטומים או כאבים. מהמעט שקראתי הבנתי שבהריון מחוץ לרחם הבטא אמורה להיות נמוכה ועל פי בדיקת הדם שביצעתי שלשום היא גבוהה. למרות זאת הרופא אומר שיש סיכוי שזה הריון מחוץ לרחם. מעבר לכך הוא אומר שבמידה וזה אכן כך יש לבצע הליך כירורגי, ממה שאני קראתי לא בהכרח צריך הליך כירורגי.
    המידע שיש לי והמידע מהרופא מתנגשים לי אחד עם השני ולכן אני לא ממש מבינה איך אני אמורה לדעת אם זה הריון מחוץ לרחם או לא ובמידה וכן איך מפסיקים אותו.
    אשמח לעצה כי אני מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון מחוץ לרחם?

הוספת תגובה

• הריון מחוץ לרחם? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    07/09/2011

שלום לך
    אבחנת הריון מחוץ לרחם מתבססת על ערך ביטא שציינת כי הוא גבוה אך לא ציינת מספרו ועל אבחנת אולטרהסאונד וכמובן על סמך תסמינים קליניים שאין לך. לפיכך יש לבדוק מספרית את רמת ההורמון ביטא ובאם גבוה מעל 1500 אפשר לבצע אולטרהסאונד היכול להדגים שק הריון בתוך הרחם ובכך לשלול הריון מחוץ לרחם. לכן ממליץ לך לבצע בדיקת ביטא כמותית ואולטרהסאונד ובכך להגיע לאבחנה האם הריון תוך רחמי או חוץ רחמי

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו