מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוי מין העובר שבוע 20!רוי06/05/2007
שלום!!
אני נמצאת בשבוע 21 להריוני (מספר 4) ולפני שבוע נבדקתי בשבוע 20 בדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי.לפני שהתחלנו את הבדיקה נשאלתי "האם אני מעוניינת לדעת את מין העובר"..?
(לא היה לי מושג קודם לכן באיזה מין מדובר) עניתי בחיובי!! היא הניחה את מכשיר האולט' על הבטן,ומיד אמרה לי "זכית יש לך בן" שאלתי אותה את בטוחה..? ענתה לי "לא צריך להיות רופא בכדיי לראות שזה בן" והוציאה 3 תמונות אולט' של איבר מינו של התינוק!!
אני חייבת לציין שמדובר במכשיר אולט' שיש בכל חדר של רופא נשים,ולא מהמתקדמים כמו בסקירת מערכות!
שאלותיי ברשותכם:
1-האם בשבוע כזה יש סיכוי לטעות בזיהוי מין העובר..?
2-האם יש הבדל בין מכשיר ה-US הקטן ולבין הגדול ...?
כדאי להסתמך על דבר הרופאה או פשוט לחכות לסקירה המורחבת...?
סליחה על האורך!
תודה מראש על תגובתכם רוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן או בת
ד''ר בני שכטר06/05/2007שלום לך!
טעויות תמיד יכולות להיות, אבל בשבוע 21 הסיכוי לכך נמוך יותר. מה גם שהיא ראתה כל כך "יפה וברור" שמדובר בבן (כל הכבוד לבעלך...) אז כנראה שהיא די בטוחה בעצמה. ולכך אין קשר כל כך לסוג המכשיר.
עכשיו נותר להמתין לסקירה ולראות שכנראה היא צודקת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)