מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברי ודיקור מי שפירמיואשת08/09/2011
שלום רב
אני כבר מיואשת, כולם אומרים שהריון זו התקופה הכי יפה בחיי האישה, אבל אני חשה רק ייאוש.אני בת 39 בהריון בשבוע ה-19 להריוני, עשיתי לאחרונה בדיקת חלבון עוברי והנה להלן התוצאות :
AEP- ריכוז 53.9 NG/ML
MOM 1.23
HCG - ריכוז 70.1 U/ML
MOM 2.82
ESTRIOL- ריכוז 1.4 NG/ML
MOM 0.93
סיכון לתסמונת דאון- הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:120
הסיכוון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות 1:90
סיכון לטריזומיה 18- הסיכון הסטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות 1:10000
סיכון : סיכון מוגבר לתסמונת דאון
יש לציין שעברתי שקיפות עורפית 1.1 מ"מ- אמרו לי שזו תוצאה תקינה לחלוטין (סיכון לפי שקיפות עורפית +גיל האשה ביום הלידה 1:713), כמו כן עברתי סקירת מערכות מוקדמת שגם יצאה בדיקה תקינה.
אני מאוד חוששת מבדיקת הדיקור מי השפיר, זהו הריון ראשון שלי בגיל 39 ומאוד מפחדת מהסיכון של הבדיקה הנ"ל, ההריון הזה מאוד יקר לי, גם מפאת גילי, לא בטוחה אם יתמזל מזלי להרות שוב, לכן הייתי מאוד רוצה לדעת אם ההורמונים שלי בבדיקה הנ"ל הם בגדר הנורמה, האם הם גבוהים מידי או נמוכים מידי ?, האם התוצאות מצביעות על עובר עם תסמונת דאון ? כי אם הסיכון נובע רק מפאת גילי 39 ולא בגלל ממצאים חשודים שראו בבדיקה, אז הייתי מעדיפה לוותר על הדיקור
מודה לך מקרב לב
מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב, ראשית כדאי שתחליפי שם
רות08/09/2011אין לך סיבה להיות מיואשת. המספר הנמוך שיצא לך בדיקת חלבון עוברי נובע מפאת הגיל. אין מה לעשות. אני רואה שהשקיפות העורפית היתה תקינה וכן הסקירה הראשונה, לכן, את יכולה להיות קצת יותר רגועה. בדיקת החלבון העוברי היא סטטיסטית ולא מדוייקת כמו המי שפיר, לכן אף רופא לא יוכל לתת לך תשובה החלטית אם הילד לוקה בתסמונת דאון. בגלל הגיל ישנה הורייה רפואית לבצע מי שפיר, גם אם התשובות היו יותר טובות בחלבון העוברי. מבינה את חששותייך לגורל העובר, אך המי שפיר היא הבדיקה שתבטיח לך במדוייק אם הילד לוקה בתסמונת דאון או לא. ברור שאף אחד לא יכריח אותך. בסוף זו תהיה החלטה שלך. אולי הרופאים פה יציעו לך לבצע את הדיקור סביב שבועות יותר מוקדמים 30-31.
בכל מקרה, נראה שההריון עד כה מתקדם יפה - תחליפי שם ותתחילי להנות מהריון.
שיהיה לך המון בהצלחה. אל חשש. את הבדיקה עוברות נשים רבות. מצאי רופא טוב ומקצועי ותהיי רגועה עד כמה שניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנירית את מקסימה
פז08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רואה שהחלפת לשם מקסים
נירית08/09/2011אם זו אכן את - אז תודה.
מאחלת לך מכל הלב המשך הריון קל ובריא. ותנסי להנות מההריון שלך. יאאלה שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי ודיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/09/2011הגיל שלך הוא פקטור חשוב בסיכוי ל תסמונת דאון
המלצה לבצע דיקור עד שבוע 20
ניתן במצבים מסוימים לבצע דיקור גם בשבוע 32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)