שאלה דחופה לד"ר תדמור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה לד"ר תדמור
    ויקה
    10/09/2011

שלום,
    אני שואלת שאלת המשך שכבר שאלתי אותך.
    קצת רקע:
    בדיקת העמסת סוכר 50 גרם בשבוע 25 יצא לי 139
    יש לי הסטוריה של סבתות סוכרתיות ואמא שלי מקפידה על תזונה נכונה מאחר והיה לה קצת סוכר.
    רופא מטפל שלי לא רצה לשלוח אותי בהעמסת סוכר 100, ואמר לי כי נתקדם וניראה לפי הבדיקות האחרות במהלך ההריון.
    אני בכל מקרה החלטתי לעשות העמסת סוכר 100 גרם - רוצה למנוע מראש חלילה להגיע למצב של עובר גדול או דברים אחרים שהסכרת גורמת במידה ויש.
    עכשיו לשאלה שלי - הבדיקה שלי ביום רביעי. בינתיים התחלתי לשמור לא לאכול מתוקים, הורדתי את כמות הפחממות שלי (הייתי אוכלת המון פחממות מאז ומתמיד וגם בהריון). השאלה היא, האם זה בסדר שהתחלי במין דיאטה לפי החלטתי? או שזה עלול לשבש את הבדיקה? האם מומלץ בינתיים להמשיך לאכול כמו שאכלתי עד עכשיו, כולל מתוקים ופחממות, ורק אחרי הבדיקה במידה וחלילה תצא לא תקינה להתחיל עם דיאטה?
    אני לא יודעת איך לנהוג, לא רוצה להגיע למצב שהבדיקה לא תהיה אמינה כי שמרתי, ואז היא תצא תקינה ושוב אחזור "לזלול" כמו שזללתי עד עכשיו.
    אודה להמלצתך איך לנהוג בימים לפני הבדיקה של 100 גרם.
    שבת שלום ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לד"ר תדמור

הוספת תגובה

• שאלה דחופה ל תדמור - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    10/09/2011

ערב טוב

שאלה מצויינת.

ב סוכר 139 חובה לבצע העמסת סוכר 100 גרם.

מטרת הבדקה לשקף את המצב האמיתי בגוף.

לכן בשלב זה לפני התשובות לאכול רגיל.
    אין טעם לרמות את הבדיקה.

אחרי הבדיקה להתחיל בדייאטה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה קטנה נוספת

ויקה
    11/09/2011

הבנתי כי יומיים לפני הבדיקה יש לעשות דיאטת פחממות.
    מה הכוונה? האם יש לעשות משהו מיוחד יומיים לפני הבדיקה? לפי תפריט מסויים.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו