צירים מוקדמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צירים מוקדמים
    תמר
    12/09/2011

שלום רב,

אני בהריון ראשון, היום בשבוע 34+2. בשבוע 28 אושפזתי בעקבות צירים מוקדמים (ללא פתיחה/התקצרות של צוואר הרחם). מאז, אני בשמירת הריון (עוברת ניטור שבועי- לרוב יש פעילות רחמית), נוטלת פרזולאט 40 מ"ג ליום. אורך צוואר הרחם בשבוע שעבר: 38 מ"מ, הערכת משקל: 2 ק"ג.

רופאת הנשים שלי אמרה שאוכל לחזור לשגרה מלאה (כולל קיום יחסי מין) החל משבוע 35+0, וכן שאצטרך להפסיק ליטול פרזולאט. היא הסבירה שמסוף שבוע 35 כבר לא מדובר בפג ולא עוצרים לידה...

שאלותיי:

1. אני רואה במספר אתרים שפגות מוגדרת כלידה לפני סוף שבוע 37- האם זה נכון? מהם הקריטריונים להכניס את התינוק לפגיה?

2. האם נכון להפסיק עם הפרזולאט בשלב כזה? מדוע לא להמשיך ליטול אותו לשבוע/שבועיים נוספים? האם באמת אין הבדל מבחינת התפתחות העובר בין שבוע 35 (מלא) ללידה במועד?

3. לאור מהלך ההריון-האם אני בסיכון ללידה לפני המועד? אם אלד בשלב זה, האם יהיה צורך בקבלת קורס נוסף של זריקות להבשלת ריאות?

תודה מראש (וסליחה על האורך...),

תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צירים מוקדמים

הוספת תגובה

• צירים מוקדמים - תגובה

ד``ר אריה לידור
    12/09/2011

שלום לך
    בשבוע 35 והילך כאשר מהלך ההריון ומעקב העובר תקינים סבירות גבוהה לבשלות ראתית ולכן ניתן להפסיק הטיפול . מה עוד שאורך צוואר הרחם שלך תקין לחלוטין .ואין לידה מאיימת באופק

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו