מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים והמטומה ברחםנ.25/09/2011
שלום רב,
אני בהריון תאומים אחרי טיפולי IVF (הטיפולים בשל בעיות זרע, אני גם מבחינה הורמונלית וגם מבנית, תקינה לחלוטין). עדיין לוקחת תמיכה של אוטרוגסטאן ואסטרופם.
בשבוע 7 היה לי דמם מסיבי שהוגדר כ"הפלה מאיימת" ואושפזתי להשגחה. באולטרסאונד שעשו אז ראו התפוררות רצינית של הרירית בחלק התחתון של הרחם אך למזלינו 2 העוברים היו בחלק העליון של הרחם וכך לא נפגעו. כעבור כיום הדימום פחת והפסיק לגמרי. באולטרסאונד כעבור 3 ימים הרחם השתקם מלבד המטומה שנשארה באיזור צוואר הרחם (25*35 ממ).
כעבור כשבוע חזר דימום אך קל יותר. באולטרסאונד נצפתה שוב המטומה באותו גודל, הפעם מיקומה היה מעט גבוה יותר.
מאז מידי פעם יש לי הכתמות חומות, לעיתים גם דימום קל מאוד (בעיקר בניגוב).
היום (שבוע 10, כעבור 3 וחצי שבועות מההפלה המאיימת) עשיתי אולטרסאונד נוסף שבו עדיין נצפתה המטומה- הפעם באיזור שבין 2 שקי ההריון. יחד עם זאת, גודלה מעט הצטמצמם (35*5 ממ). כמו כן, העוברים נראו כתקינים ומתפתחים בהתאם לגודלם.
מיותר לציין שמהדימום אנו נמנעים מקיום יחסים וכן אני משתדלת לנוח יותר ולהפחית משמעותית בשעות עבודתי.
שאלותיי הן:
1. ממה מתפתחת המטומה כזו לפתע ברחם?
2. האם הגיוני שבכל פעם נצפית ההמטומה במיקום אחר? או שמא מדובר במספר המטומות שונות?
3. האם כרגע, בעקבות מיקומה של ההמטומה (ליד שקי ההריון) - העוברים נמצאים בסיכון גבוה יותר? האם עלי להימנע לבינתיים לחלוטין מפעילות ולשמור על עצמי יותר? (מה עוד אפשר לעשות מלבד מנוחה ושתייה מרובה???)
4. האם מצב זה מצריך שמירת הריון?
תודה מראש!
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נ.26/09/2011אשמח לתגובה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים והמטומה ברחם - תגובה
ד``ר אריה לידור26/09/2011שלום לך
ההמטומה נובעת מהפרדות מיטת השליה. כל עוד אינה גדלה והעוברים מתפתחים נראה שתהליך התהוותה נעצר . יקח לה זמן להספג. מיקומה השונה בגלל צמיחת השליה והגדלת נפחה.
עלייך להמנע מקיום יחסים ולעקוב לעתים קרובות אלר התפתחות ההריון וההמטומה .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת...
נ.26/09/2011ראשית, תודה על התשובה.
רציתי לשאול עד כמה מצב זה של היפדות מיטת השילייה מסכן את העוברים והאם דורש שמירת הריון?
בגלל החג, יש לי פגישה עם הרופאה רק בשבוע הבא ואני בלחץ רב מאז האולטרסאונד.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)