הנקה בעת לקיחת למיקטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה בעת לקיחת למיקטל
    אבי
    03/10/2011

שלום רב,
    אשתי מאובחנת עם אפילפסיה, לוקחת למיקטל 200mg ביום מזה 4 שנים ברציפות, גם במהלך ההריון. האם יש מניעה להניק במצב זה? (היא ככל הנראה תמשיך לקחת את התרופה בזמן ההנקה).
    תודה,
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בעת לקיחת למיקטל

הוספת תגובה

• הנקה בעת לקיחת למיקטל - תגובה

ד``ר אריה לידור
    03/10/2011

שלום רב
    למיקטל עובר בחלב האם לתינוק. התרופה נחשבת לבטוחה יחסית. יחד עם זאת כדאי להתיעץ עם נאורלוג ילדים על השפעות אפשריות על התינוק אם בכלל קיימות

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

אני
    04/10/2011

היי אבי,
    גם אני עם אפילפסיה ומטופלת בלמיקטל וילדתי לפני 3 חודשים. במהלך ההריון הורידו לי את המינון מ - 200 ל - 175 מ"ג. עשיתי בירור מעמיק בנוגע להנקה עם למיקטל ולהלן המסקנות: המכון הטרטולוגי ממליץ בחום שלא להניק. לעומת זאת הנוירולוגית אמרה שבעקרון חברת התרופות אוסרת על הנקה אבל לא בגלל שהוכיחו במחקר שזה פוגע בתינוק אלא כי אין מספיק מידע לגבי מה שעלול לקרות, מאחר שהתרופה עוברת לחלב האם. היא גם אמרה שהחשש העיקרי הוא שתיווצר פריחה מאוד קשה בעור (כזאת שמצריכה אשפוז בבית חולים). בהתייעצות עם רופא ילדים שעשה עבודה מקיפה על תרופות אנטי אפילפטיות והנקה נאמר לי כי מלבד מקרה אחד של תינוק שסבל מהפסקות נשימה (ברמה שהזדקק להנשמות) לא דווח על מקרים בעייתיים. אותו רופא שלח לי סיכום מפורט של כל העבודות ותיאורי המקרה שפורסמו בספרות בנוגע ללמיקטל והנקה. אני אישית החלטתי להניק אך מסיבות שונות שלא קשורות ללמיקטל נאלצתי לוותר. בדיעבד אני שמחה שבחרתי לעשות זאת, הלחץ שהיה נוצר מכל פריחה קטנה על העור (ולתינוקות יש הרבה כאלה) או הפחד שמא התינוקת תפסיק לנשום לא שווה את יתרונות ההנקה. אם אתה מעוניין שאשלח לך את הסיכום של רופא הילדים אתה מוזמן להשאיר את המייל שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

ד''ר גדעון נגר
    04/10/2011

תודה.אין צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו