טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בשבוע 16 עם תאומים לא זהים (2 שקים ו-2 שליות). החל מתחילת ההריון תכננתי לעשות מי שפיר בגלל היסטורייה משפחתית בעייתית שלנו. (אני בת 31 בסה"כ ובדיקות השקיפות והסקירה המוקדמת יצאו תקינות, כך שאין הצדקה רפואית מלבד ההיסטוריה שלנו). בשבוע שעבר אמר לי הרופא שאצלו תכננתי לעשות את הבדיקה שהסיכון להפלה בתאומים עולה פי 4!!!! היה לי ברור מלכתחילה שבתאומים הסיכון גבוה יותר (חשבתי שכפול בגלל שיש 2 דיקורים) אך מדוע פי 4?
אשמח להבהרות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לך על פי נתונים סטטיסטיים דיקור מי שפיר בתאומים מסוכן פי 4 עד 6 מאשר דיקור לעובר בודד וזאת משום הצורך בדיקור כפול לרחם ההריוני והסיכון לזהום אפשרי שהוא גדול יותר בהצלחה ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר