הערכת גדילה ובדיקת לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת גדילה ובדיקת לחץ דם
    טל כהן
    23/11/2011

שלום רב,
    שמי טל כהן ואני בשבוע 31 (היום) הריון ראשון, ספונטני, תקין, עובר אחד.
    אני סובלת מAPCR ומזריקה קלקסן 40 מ"ג על בסיס יומי ואני במעקב המטולוגית.
    לצערי, רופא הנשים שלי לא מנדב מידע ואף גורם לי אי נוחות בשאילת שאלות.
    בשבוע שעבר הופניתי מטעמו לבדיקת לחץ דם אצל אחות פעמיים בשבוע (!!!) למעקב לצורך מניעת רעלת הריון.
    לצערי, הרופא לא ציין מאיזה שבוע עושים זאת. כאשר התקשרתי היום- המזכירה שלו אמרה שהכל רשום על ההפנייה ואם אני לא בטוחה- שאתחיל מיד (כאשר יש לי תור גם ככה לרופא לשבוע 34).

שאלתי היא- מאיזה שבוע מומלץ לעשות מעקב אחות? והאם זה באמת נחוץ פעמיים בשבוע?
    כמו כן, האם יש באפשרותי להשכיר מכשיר לחץ דם ולבדוק בעצמי?

ולגבי חלבון בשתן- נמסרה לי הפנייה כזאת גם כן, שהוצמדה למעקב האחות- האם עליי לבצע זאת חד פעמית או פעמיים בשבוע כמו לחץ הדם??

אני מתנצלת על ריבוי השאלות- מה שבטוח, בהריון הבא ב"ה- אמצא לי רופא אחר, שמתקשר ומסביר את הכל כראוי.

בברכת המשך יום נעים והמון תודה!!
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת גדילה ובדיקת לחץ דם

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה...

טל כהן
    23/11/2011

שלום!
    ראיתי שיש תגובות לכותבות אחרי... רק לוודא שלא פספסתם את השאלה שלי במקרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת גדילה ובדיקת לחץ דם - תגובה

ד``ר אריה לידור
    24/11/2011

שלום לך
    אפשר לבצע מעקב לחץ דם דו שבועי. כבר בשלב זה. באותו יום שאת פונה לאחות למדידת לחץ דם זה יילקח גם שתן לבדיקת חלבון בסטיק.
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושבת שלום !!

טל כהן
    24/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי טל

מאיה
    24/11/2011

אני בהיריון בסיכון, גם מזריקה קלקסן ובמעקב ל"ד ושתן. מה שעשיתי כדי לא לבקר כל יומיים אצל אחות-
    קניתי מכשיר לחץ דם- בסביבות 100-150 ש"ח בסופר פארם, ואני כותבת את המעקב שלי על דף ואת זה מראה לרופא.

לגבי הסטיק- כמעט אין אפשרות להשיג את זה בפארמים. אם יש לך חברה, מכרה שהיא אחות בקופ"ח היא תוכל אולי להשיג לך את הקופסה הזאת של הסטיקים, ולעשות בבית. היא תסביר לך מה זה כל משבצת ועל מה צריך להסתכל בבחינת חלבון. אחת לכמה שבועות אולי ישלחו אותך לאיסוף שתן- בדיקה שאת אוספת שתן 24 שעות לתוך מיכל והיא מדויקת לבדוק חלבון.. אבל בכלל לא בטוח שתצטרכי.

בכל אופן, נסי איכשהו להשיג לך את הסטיקים האלה ול"ד זה לא בעיה. בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו