מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב מורתח במקום מטרנה?שיר24/12/2011
רופאי הפורום שלום רב.
ברצוני לשאול לגבי הסוגייה שבכותרת. ידוע הרי שבעבר ילדים גדלו על סמך ידע של אימהות ובזמנים מתקדמים יותר בעזרת טיפת חלב אשר הנחתה במה להזין התינוק ובאיזה שלב.
לאחר פרשת רמדיה, והידיעה כמובן שכל תחליף חלב אם באשר הוא הינו תעשייתי ואין אנו יודעים בדיוק מה הוא מכיל, שכן הדיוטות כמוני, שאינם כימאים ושות' לא באמת מבינים מה משמעו של כל מרכיב הרשום על גב האריזה.
בעבר,כפי שהבנתי, בחודשיו הראשונים,התינוק היה שותה בקבוק המכיל חצי חלב מורתח וחצי מים, ובשלב מאוחר יותר דייסות ביתיות המורכבות בעיקר מסולת וחלב.
בימינו אנו, ניתנת הנחייה להשקות התינוק רק בתחליפי חלב מוכרים,
ושאלתי היא האם יש איזו מניעה לחזור למקורות? האם כ"כ נורא להשקות העולל כשם שהשקוהו בעבר?
וכן, הרפואה מתקדמת והידע רב, ובכל זאת, אין טוב כטיבעי.
כמובן שאני מבקשת חוות דעת, ועד שלא אשאל ואחקור לעומק הנושא לא אפעל לכאן או לכאן.
תודה רבה על הקריאה ועל המענה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מורתח במקום מטרנה? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2011הפורמולות המקובלות והמוכרות בשוק הן תחליף החלב הראוי.
לא כדאי להאכיל תינוק בפורמולות תוצרת בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, אשמח לחוות דעת נוספת
שיר25/12/2011ושוב, אני חוזרת על העובדה הידועה, הוריי והורי רבים מאיתנו לא גדלו על "הפורמולות" הכ"כ מוכרות הללו, אלא על פורמולות תוצרת בית....
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שנכנסת קצת לבעיה
רות25/12/2011אם את מבקשת חוות דעת נוספת ורופא אחר יענה לך שמותר. אז מה תהיה החלטתך?
איזו החלטה תאמצי? בעיה קצת.
למרות שאני מבינה אותך, אבל כשיש עודף אינפורמציה לא יודעים לפי מה ללכת.
ועוד שאלה, מה הכוונה עד שלא תחקרי לא תפעלי לכאן או לכאן? מה - את לא תתני לתינוק לאכול בכלל???
בכל מקרה שיהיה לתינוק בתאבון.
חשבת על הנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי מסתכנת בחלב מורתח
יונית26/12/2011הרי משרד הבריאות בודק את הפורמולות ומציין כי הן מכילות ויטמינים, מינרלים, ברזל, פרוביוטיקה, אומגות וכיו"ב. מה יש בחלב?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בנות
שיר26/12/2011ראשית, השאלה היא כללית. לא מכוונת למקרה ספציפי.
כל הויטמינים/מינרלים/מה שלא שמים שם, לא חסרים במאכלים שאכלו פעם, והדור גדל, בריא וחזק.
אני לא רוצה שיענו לי ב"כן, מותר", אלא לשמוע חוות דעת אחרת, שהרי למטבע חייבים להיות שני צדדים.
לגבי ה"לכאן או לכאן", הכוונה לא אתן חלב מורתח לפני שאדע בוודאות מה הדעות השונות בנידון.
חוצמ"ז, אז נכון שמשרד הבריאות בודק את הפורמולות, מעניין איך נבדקו הפורמולות של רמדיה בזמנו. אני מאוד אוהבת את המדינה שלנו, אבל משתדלת לסמוך על עצמי מאשר על "בדיקות" שנעשות אם בכלל. (ושוב מקרה רמדיה מאוד צורם להזכירכן..)
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה
מורן27/12/2011הרפואה מתקדמת וכל פעם מגלים משהו חדש, יש סיבה שההמלצה היא לא לתת מוצרי חלב בכלל עד גיל 9 חודשים לתינוק.
נכון שפעם נתנו חלב לתינוקות אבל פעם התינוקות לא היו מקבלים את כל הויטמינים והמינרלים שהם מקבלים עכשיו וסטטיסטית את לא יכולה לדעת שכולם גדלו להיות לתפארת מדינהת ישראל כי לא ביצעת מחקר.
עצתי: כולם אוכלים מטרנה וסימילאק ואופטימיל ולא היה מקרה אחד של נזק לתינוק תשמעי לעצות הרופאים ומשרד הבריאות ואל תתעסקי בשטויות שיגרמו נזק לתינוק שלך. ונראה לי קצת לא הגיוני שאת שואלת את זה על סמך זה שאת מםחדת מפרשת רמדיה שקרתה בשנת לך ואל תחזור אלא יותר הגיוני שאת מחפשת לחסוך בכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה
שיר27/12/2011סטטיסטית אולי את צודקת.
אבל כל עוד לא עשית מחקרים את ממש לא יכולה להסיק מסקנות על אחת כמה וכמה כאלה שנוגעות לאופי שלי. חיסכון בכסף? הגזמת.
אומרים הפוסל במומו פוסל. עובדה שקודמותייך לא העלו את זה על הדעת.
חבל שאי אפשר לנהל דיון נורמטיבי.
תודה לד"ר שענה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)