מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בשחלה או תחילת הריוןמיטל08/01/2012
שלום,
נבדקתי בדיקה גניקולוגית והרופאה מצאה באולטרסאונד ממצא ציסטי בקוטר 32 מ"מ צלול.
היא די הופתעה מכך שהיה ביוץ שכן אני נוטלת גלולות אך הסברתי לה שאני "מזייפת" לפעמים עם הגלולות.
השאלה שלי היא אם ייתכן שבעצם לא מדובר בציסטה אלא בתחילת הריון?
קראתי איפשהוא שכל הריון מתחיל בציסטה, ורציתי לדעת אם ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) בדיקת אולטרסאונד יכולה לזהות הריון? אם כן, איך נראה הריון ממש מס' ימים לאחר ההתעברות?
כלומר, יכול להיות שבעצם אני בהריון אך באולטרסאונד מס' ימים לאחר ההתעברות זה נראה כמו ציסטה? ואם כן, יכול להיות שרופאת נשים תחשוב שזו ציסטה כשזה בעצם תחילת הריון? האם לא ניתן להבחין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה או תחילת הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור08/01/2012שלום לך
ציסטה ושק הריון הם שני דברים שונים. הציסטה בשחלה ושק ההריון ברחם. נכון שעם תחילת ההריון ועוד בטרם זה ניצפה באולטרהסאונד קיימת "ציסטה" בשחלה שהינה למעשה הגופיף הצהוב. הוכחת הריון באולטרהסאונד נעשית בשבוע 5 ( איחור של שבוע בוסת) בהדגמת שק הריון תוך רחמי .
במידה וקיים חשש להריון עקב נטילה בלתי סדירה של הגלולות בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)