ציסטה בשחלה או תחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה או תחילת הריון
    מיטל
    08/01/2012

שלום,

נבדקתי בדיקה גניקולוגית והרופאה מצאה באולטרסאונד ממצא ציסטי בקוטר 32 מ"מ צלול.

היא די הופתעה מכך שהיה ביוץ שכן אני נוטלת גלולות אך הסברתי לה שאני "מזייפת" לפעמים עם הגלולות.

השאלה שלי היא אם ייתכן שבעצם לא מדובר בציסטה אלא בתחילת הריון?

קראתי איפשהוא שכל הריון מתחיל בציסטה, ורציתי לדעת אם ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) בדיקת אולטרסאונד יכולה לזהות הריון? אם כן, איך נראה הריון ממש מס' ימים לאחר ההתעברות?

כלומר, יכול להיות שבעצם אני בהריון אך באולטרסאונד מס' ימים לאחר ההתעברות זה נראה כמו ציסטה? ואם כן, יכול להיות שרופאת נשים תחשוב שזו ציסטה כשזה בעצם תחילת הריון? האם לא ניתן להבחין?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה או תחילת הריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    08/01/2012

שלום לך
    ציסטה ושק הריון הם שני דברים שונים. הציסטה בשחלה ושק ההריון ברחם. נכון שעם תחילת ההריון ועוד בטרם זה ניצפה באולטרהסאונד קיימת "ציסטה" בשחלה שהינה למעשה הגופיף הצהוב. הוכחת הריון באולטרהסאונד נעשית בשבוע 5 ( איחור של שבוע בוסת) בהדגמת שק הריון תוך רחמי .
    במידה וקיים חשש להריון עקב נטילה בלתי סדירה של הגלולות בצעי בדיקת הריון
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו