הפחתת עוברים- ד ח ו ף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת עוברים- ד ח ו ף!
    ורד
    16/01/2012

שלום רב,
    אני בת 32 ובשבוע 7 לאחר 5 טיפולי PGD עקב נשאות גנטית (קונקסין). הוחזרו 3 עוברים. לפני שבוע ביצעתי אולטרה סאונד והיה שק הריון אחד עם עובר ודופק. היום באתי לאולטרהסאונד נוסף ופתאום צצו להם עוד שני עוברים!!! וכולם עם דופק. אני ממש בהלם ולא מבינה איך זה קרה ומה לעשות עכשיו. ביחידה ממליצים לי על הפחתה מוקדמת בשבוע 8. האם הפחתה בשלב זה עדיפה על הפחתה אחרי שקיפות עורפית? מה הסיכוי לאבד את שאר העוברים? אני ממש בהיסטריה ולא יודעת מה לעשות :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת עוברים- ד ח ו ף!

הוספת תגובה

• הפחתת עוברים- ד ח ו ף! - תגובה

ד``ר אריה לידור
    16/01/2012

שלום לך
    מציע הפחתה מוקדמת . כמו הכל הפחתה קיים סיכון לפגיעה ביתר העוברים אך בשקלול כללי עדיפה סכנת ההפחתה מסכנת השלשיה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

ורד
    17/01/2012

תודה רבה על המענה המהיר.
    כמה שעות לאחר שאמרו לי ביחידה שעדיף הפחתה מוקדמת חזרו אלי עם המלצה אחרת. לבצע את ההפחתה רק לאחר השקיפות העורפית, כך שבמידה ואחד העוברים לא תקין ניתן יהיה להפחית אותו.
    אני ממש מתלבטת ורוצה לדעת האם הפחתה לאחר השקיפות היא יותר מסוכנת מאשר הפחתה מוקדמת.
    מה הסיכוי שאחד העוברים ייספג לבד עוד לפני השקיפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת - תגובה

ד``ר אריה לידור
    17/01/2012

שךום לך
    מכיוון שהערך הכרומוסומלי תקין ל 2 העוברים (PGD) אין צורך בשקיפות כדי להחליט על ההפחתה
    בברכה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ורד
    17/01/2012

נאמר לי שלא עשו ספירת כרומוזומים כך שלא ניתן לדעת אם הם תקינים ולכן מומלץ לחכות עד לאחר השקיפות. אצלנו הבעיה היא נשאות של קונקסין, ובדקו את העוברים בשיטת PCR כך שרק בדקו את העוברים מבחינה גנטית (קונקסין 26).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו