פטריה וגינאלית - חוזרת- שבוע 27

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה וגינאלית - חוזרת- שבוע 27
    קטי
    23/01/2012

שלום רב,
    אני בשבוע 27, הריון ראשון. לפני חודש היו לי כאבים בנרתיק והתברר לי שזו פטריה. חשוב לציין שאין לי תופעות לוואי כגון גרד, צריבה או הפרשות אלא רק כאבים באזור הנרתיק. בפעם הקודמת השתמשתי בנרות במשך שלוש ימים וזה עבר.
    רציתי לדעת מדוע זה חוזר?
    האם שימוש בנרות הוא מוגבל או שאני יכולה להשתמש בהם שוב ללא חשש שזה יגרום נזק?
    אני לא מקיימת יחסים על מנת למנוע זיהומים נוספים.
    אשמח לתשובה בהקדם,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פטריה וגינאלית - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    25/01/2012

ערב טוב

לכולנו יש פיטריות כל הזמן בכל מיני מקומות בגוף.

הפיטריות פעם חזקות ופעם חלשות יותר.

הם אף פעם לא נעלמות לחלוטין.

אפשר ורצוי להשתמש בנרות ובמישחות כל הזמן , אין סכנה בלחזור על הטיפול או בטיפול רצוף

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בנרתיק

Gramse
    26/01/2012

זיהום פטרייתי יכול להופיע במקומות שונים בגוף, בפה, בנרתיק ובפי הטבעת, אך מקור הזיהום הוא תמיד במערכת העיכול. לכן, יש לשלב טיפול סיסטמי דרך מערכת העיכול לצד הטיפול המקומי. הטיפול הקונבנציונלי ניתן בעיקר במקרים של פטריות בציפורניים, בנרתיק או בפה, ע"י משחות, קרמים וכדורים לבליעה נגד פטריות. לעומת זאת, הגישה ההוליסטית לטיפול בקנדידה פועלת בכמה דרכים יחד:

בניית תפריט תזונתי מתאים – הסרה של כל הגורמים היוצרים קרקע פורייה להתפתחות קנדידה. ללא שינוי תזונתי ייסודי לא ניתן יהיה למגר את הקנדידה לאורך זמן.

איזון פלורת החיידקים הידידותיים במעיים על-ידי מתן פרוביוטיקה.

נטילת תוספי תזונה וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי-פטרייתית הפועלים לחיסול הקנדידה באופן ישיר, כגון: חומצה קפרילית, בטאין, שום טרי, תמצית זרעי ענבים, שמן אורגנו, מי כסף קולודיאליים, שמן זית, ביוטין ועוד.

טיהור הגוף מרעלים וחיזוק הכבד: פעולה זו הינה הכרחית מאחר והרס כמות רבה של פטריות כולל הרעלנים שהן מפרישות עלול לגרום להצטברות של רעלנים בגוף ובכבד.

חיזוק מערכת החיסון: על-ידי השלמה של נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים מחזקי חיסון כגון אבץ, סלניום וויטמיני B, ונטילת צמחי מרפא מתאימים.

חשוב לשלב פעילות גופנית מתונה ושיטות להרפיית מתחים מאחר והקנדידה משגשגת במצבי מתח מתמשכים.
    חשוב לזכור כי טיפול יעיל נערך לפחות 4-6 חודשים וחובה להמשיך את הטיפול גם אם התסמינים נעלמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו