הרפס בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס בהריון
    נ.
    12/02/2012

שלום רב,

אני בת 32, בהריון יקר מאוד עם תאומים, שבוע 30.

לפני כיומיים החלו לי נגעים אדומים באיזור המותניים+ ירכיים בשילוב עם פריחה באזור הזרועות (הכל מגרד מאוד אך נראה שונה בשני המקומות).

הלכתי הבוקר לרופאת המשפחה אשר שיערה שמדובר ב-2 תופעות שונות שהגיעו במקביל. פריחה/ אלרגייה בידיים, אך במקביל היא חוששת שמא הנגעים במותניים הם הרפס ושלחה אותי לבדיקה מקיפה אצל רופא עור וכמובן להתייעצות אצל רופאת מעקב ההריון שלי.

מכיוון שהצלחתי לקבוע תור לרופא העור רק ליום שלישי- המתח והחרדות מציפים אותי. מקריאה מהירה באינטרנט הבנתי שלהרפס עלולה להיות השפעה על העוברים - כולל השפעות נוירולוגיות ארוכות טווח. לא ברור לי האם מדובר אך ורק על מצבים של הרפס גניטאלי או על כל סוגי ההרפס.

ברצוני לברר- האם במצבים של התפשטות הרפס באיזור המותניים והירכיים גם קיים סיכון להשפעות על העובר? או שמדובר רק בהרפס גניטאלי?

כיצד ניתן לאבחן הרפס? האם הרפס בגוף יכול לעבור לאיברי המין?

האם לידה בניתוח קיסרי מונעת לגמרי את הדבקת העוברים (שלמיטב הבנתי זהו החשש המרכזי- שיעבור הוירוס לעוברים בזמן הלידה) או שמא קיים סיכון למעבר הנגיפים גם דרך השילייה עוד לפני הלידה?

האם ניתן לערוך אבחנות לעוברים באמצעות מי שפיר (בדומה לאבחנות המבוצעות כיום עם נשאיות CMV?)

בתודה מראש,

נ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס בהריון

הוספת תגובה

• הרפס בהריון - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    12/02/2012

ערב טוב

פשוט מאוד

הרפס מזיק רק אם העובר נדבק ממנו בלידה
    כלומר הרפס בוגינה מדביק עובר בלידה יכול להיות מסוכן

ניתוח קיסרי מונע לחלוטין

הרפס לא בוגינה לא מסוכן להריון

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו