מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
את מתכוונת לferrifol?
רעות22/02/2012את מתכוונת לferrifol?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל- כמה זה חשוב וכמה צריך לסבול?רעות18/02/2012
שלום רב,
בשבוע 24, לפני כחודש קיבלתי מרשם של foliferrin (ברזל- 34 מ"ג , 500 מק"ג חומצה פולית ו- 120 מ"ג סרין) ניסתי כמעט שבועיים אבל עשה לי בחילות נוראיות שלא איפשרו לי מהלך חיים תקין. מאז הפסקתי את הברזל ועשיתי בדיקות דם למינהן על מנת לדעת האם באמת יש צורך לסבול. כמעט כל התוצאות היו בתוך הטווח פרט ל:
המטולוגיה כללי-
hemoglobin A2- 1.6%
המטולוגיה ספירת דם-
RBC-3.64 10*6/micl
hematocrit- 35.8%
MCV-98fl
lymphocytes%confrim- 18.7%
התוצאות הללו יצאו מהטווח אך היו ממש קרובים לטווחים המקובלים.
תוצאות נוספות שנראה לי קשורות לברזל ויצאו טובות להבנתי הן:
כימיה בדם: fe-iron- 111 micg/dl
המטולוגיה ספירת דם:3.hemoglobin-12.
הרופא אמר שכרגע המצב של הברזל טוב אבל אני עדיין צריכה לקחת ברזל.
אתמול לקחתי folex400 חצי שעה אחרי לקיחת הכדור החלו בחילות ולאחר כשעה הקאתי את כל מה שאכלתי באותו היום והרגשתי דוחה לארוך כל שאר היום.
כמובן שאני לא אמשיך עם הכדור הנוראי הזה. מרשם נוסף שקיבלתי הוא ferrifol ואני מקווה שלא יגרום שוב להקאות.
שאלותי:
האם מנסיונכם תוכלו להמליץ לי על ברזל שלא גורם לבחילות והקאות?
האם זה יהיה נורא אם אפסיק לקחת ברזל עד שיהיה ממש צורך עז שיסתמן בבדיקות הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל- כמה זה חשוב וכמה צריך לסבול? - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/02/2012רצוי לקחת ברזל
ניתן לנסות לקחת תכשירים אחרים
כמו כן ניתן לקחת אותו אחת למספר ימים ובכך להקל על הבחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל- לא הבנתי
רעות20/02/2012לא הבנתי...
אתה ממליץ לי להמשיך לקחת כדור שבמשך שבועיים עושה לי בחילות כי מתי שהוא בהמשך הן תעבורנה? או שעליי להמשיך לקחת את הכדור שהפסקתי אחרי יום אחד כי הקאתי "חצי דלי" בגללו, וזה יעבור במשך הזמן, אחרי שאקיא כל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי ברזל שנקרא פרופיל. קצר יקר
הדס22/02/2012אבל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)