מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה ובחילות בשליש השני,הצילואנונימית18/03/2012
אהלן, אני בשבוע 20+1 מאולטרסאונדים קודמים, בדיקות דם וסקירת מערכות מוקדמת ההריון תקין תודה לאל
בשליש הראשון היו לי מדי פעם בחילות קלות אבל עברתי בסבבה בלי הקאה אחת, הבעיות התחילו אחרי השליש הראשון, תקפו אותי לעתים רחוקות בחילות חזקות שאולי פעם אחת נגמרו בהקאה, אחד התסמינים היותר ברורים של ההיריון שהיו לי זה עייפות מוגברת, כל הזמן רציתי לישון, ישנתי צהריים ומ11 בערב עד 12 בצהריים למחרת ויותר אפילו.
בשבועות האחרונים השינה שלי קטועה ואני קמה בגלל כל רעש קטן ומתקשה להירדם בגלל כאבים בגב התחתון ועצמות הירכיים (בצד, כלפי חוץ)
בשלושת הימים האחרונים אני בקושי ישנה, למרות העייפות אני מתקשה להירדם בלילה וגם בצהריים, אני קמה בשעה מוקדמת ולא מצליחה לחזור לישון, נאלצת לעבור את היום עם כאב ראש, עיניים שורפות ועייפות. ובמקום להסתדר, נראה שזה רק מחמיר ואני ישנה פחות, אחת הסיבות היא כנראה שעכשיו אני הולכת לישון עם השאלה שמציקה לי, האם אני ארדם? ואל תגידו לי לא לחשוב על זה כי זה בלתי אפשרי ומלחיץ.
חוסר השינה גם פוגע בסדר היומי שלי, מוציא את החשק לצאת להליכה או לעשות פעילות כלשהי בכלל.
רציתי קודם כל לשאול עם זה בסדר שתסמין כזה יופיע במהלך ההריון, שמעתי על עייפות שהיא תסמין נפוץ של הריון אבל לא על ההפך.
ויש לי עוד כמה שאלות שאשמח עם תענו לי, לאחרונה חזרו לי כאבים כאלה בבטן התחתונה כמו של מחזור, התכווצויות, אבל חלשות יותר, זה עדיין הגיוני שזה יהיה בגלל הגדילה של הרחם או שאני צריכה לדאוג? והבטן שלי כל כך נפוחה שלפעמים זה לא רק מציק, זה גם כואב כשאני לוחצת עליה קצת, זה גם בסדר?
וסתם שאלה מתוך סקרנות, האם העובר נמצא עכשיו עם הראש ליד הצלעות (למעלה) או באחד הצדדים של הבטן? באיזה תנוחה הוא שוכב? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה ובחילות בשליש השני,הצילו - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/03/2012כל אשר סיפרת מופיע בהריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)