מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד איזה שבוע בטא אמורה להכפיל עצמה?מישהי21/03/2012
בדקתי בטא באחרונה בשבוע 5+0.
התוצאה, אחרי הכפלות יפות, היתה 2,500.
האם בדיקה בשבוע 5 + 5 ימים גם אמורה להמשיך להכפיל את עצמה? האם אני יכולה לצפות לראות משהו שמעל 10,000?
הסבר: אני צריכה בכל מקרה לעשות בדיקת דם ביום זה כדי לבדוק רמת פרוגרסטרון (אני מקבלת תמיכה), והייתי מאוד שמחה לעשות גם בדיקת בטא נוספת, אלא אם תגידו לי שהתוצאה לא אמינה ועלולה סתם להלחיץ אותי....
האם יש קצב עלייה אחר בשלב הזה? מהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה שבוע בטא אמורה להכפיל עצמה? - תגובה
ד``ר אריה לידור22/03/2012שלום לך
הטוב ביותר הוא לבצע אולטרהסאונד שידגים שק הריון ( בערכי ביטא של 1500 ומעלה) או דופק עוברי ( בערכי ביטא של 6000 ומעלה)
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת את זה, אבל
מישהי22/03/2012הרופא שלי רוצה שאבוא אליו לאולטרה סאונד רק בשבוע 7, כדי לא להסתכן באי-ראיית דופק ולחצים מיותרים, (בהיריון הקודם ראו אצלי דופק רק בסוף שבוע שש. בתחילת השבוע עוד לא ראו, למרות בטא גבוהה).
ולכן בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי המקורית:
האם בשבוע 5+5, בערכים שקרובים ל-10,000, הבטא עדיין אמורה להכפיל את עצמה
בערך כל יומיים, או שבדיקה כזאת עלולה סתם לבלבל וליצור לי מתחים מיותרים?
תודה רבה על הסבלנות. ההיריון הזה מאוד יקר לי ולכן אני מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת את זה, אבל - תגובה
ד``ר אריה לידור23/03/2012שלום לך
בעקרון כן . הכפלה כזו נראית עד לשבוע 7. לאחר מכן ממשיכה עליה הדרגתית ללא הכפלה עד הגעה לשיא שנשנמר בסביבות שבוע 12
בכל מקרה אל תחכי לשבוע 7 . בצעי כבר בשבוע 6 הערכת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)