תוספי תזונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספי תזונה בהריון
    מונה
    03/04/2012

שלום,
    אני בהריון ראשון שבוע 28. אני לא אוכלת פירות וירקות כמעט בכלל מאז ומתמיד. לא מסוגלת ומצד שני מקפידה לאכול חלבי, בשר עוף כל יום ולפעמים גם בשר בקר, ביצים וכו'. ובכלל מקפידה על 3 ארוחות מסודרות ביום + נישנושים רבים.
    אני לוקחת 3 תוספי תזונה:
    1. מולטיויטמין לשנים בהריון של 'סולגאר' שבו יש ויטמינים רבים.
    2. ברזל קומפלקס של 'סופרב' ובו יש 36 מ"ג ברזל, 100 מ"ג ויטמין c,
    400 מק"ג חומצה פולית ו250 מק"ג ויטמין B12. (עד עכשיו לקחת ברזל אחר עם חומצה פולית וסרין אבל נגמר בבית המרקחת אז לקחתי משהו את זה של 'סופרב').
    3. אומגה 3 (9 חודשים) של אלספה יום כן, יום לא בערך.
    שאלותיי:
    1. האם כדאי לקחת אומגה 3 כל יום? האם יכול לגרום נזק?
    2. האם כמות התוספים של הכל ביחד זה לא יותר מידי לעובר? או האם זה מספיק?
    3. האם מומלץ להוריד משהו?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תוספי תזונה בהריון

צוות סופהרב
    04/04/2012

שלום רב,

הריון זהו תקופה מיוחדת בחייהם של נשים, בריאות האם והעובר תלויה במספר גורמים. אחד הגורמים המכריעים הוא שילוב של תזונה נכונה ונטילת תוספי תזונה. מחקרים מוכיחים כי נטילה של תוספי תזונה בתקופת ההיריון וההנקה שומרת על בריאות תקינה של האם והעובר ומשפיעה על התפתחות התינוק בשלבים המאוחרים יותר.
    התוספים שאת נוטלת הם הבסיסים והטובים ביותר עבורך ועבור תינוקך.
    הייתי ממליצה בזמן הריון לנטול 3-4 טבליות של פרנטל מבית סולגאר ובהנקה לרדת ל1-2 טבליות ביום.

בנוגע לברזל קומפלקס מבית סופרהב, הברזל הוא עם הספיגה הטובה ביותר כי הוא בצורת ביגליסינט וגם לא גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול ובנוסף מכיל ויטמין C שעוזר לספיגה עוד יותר טובה בגוף, כמו כן הפורמולה מכילה חומצה פולית שמונעת התפתחות מומים אצל העובר.
    אם חסר לך ויטמין B12 הייתי ממליצה לך לצרוך בנפרד. B12 הרי נספג הכי טוב במציצה תת לשונית ישירות לדם ולא דרך מערכת העיכול.

אומגה 3 נורא קשה להשלים מבחינת התזונה. צריכה יומיומית של אומגה 3 קריטית להתפתחות תקינה של מוח העובר, העין, מערכת החיסון וכן משפיעה על תפקודים קוגנטיבים בעתיד של היילוד.

לסיכום,
    הינך נוטלת את מגוון התוספים הטוב ביותר עבורך ועבור תינוקך. לא הייתי עושה שינויים מלבד B12 אם את זקוקה לו.

מאחלת הריון מוצלח,
    בברכת בריאות שלמה
    אביבית שלום
    נטורופתית ויועצת במרכז הדרכה סולגאר/ סופרהב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מונה
    04/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו