מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות איטית של העובריהל12/04/2012
שלום,
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 21.1.12 ויש לציין כי אינו סדיר.
בתאריך 26.2.12 עשיתי בדיקת הריון ביתית ראשונה שהראתה כי אני בהריון.
לאחר כשלושה שבועות, ב- 22.3.12, ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד ראשונה שהראתה שק הריון תקין, דופק תקין וכן לפי הרופא הייתי בשבוע 6.5 (למרות שלפי החישוב שלי הייתי צריכה להיות בשבוע 8).
לאחר כשבוע בדיוק עשיתי שוב בדיקת אולטרה סאונד (אצל רופא אחר) אשר הראתה שק הריון, דופק תקין וגיל הריון - שבוע 6 ויום.
בבדיקת אולטרה סאונד שלישית במספר (שעשיתי לאחר כשבוע מהבדיקה השניה) הרופא ראתה שק הריון אך לא ראתה דופק וכן גיל העובר היה שבוע 6.5. באותו יום הלכתי לרופא אחר ובאולטרה סאונד אצלו כן ראו דופק. אך יש לציין כי גיל העובר הוא 6.5. אין התקדמות רבה..
שאלותיי הן: 1. מהו ההסבר הרפואי לחוסר עקביות בבדיקת הדופק וכמה זה שכיח? 2. במידה ויש דופק אך העובר אינו מתפתח מעבר לשבוע 6.5, האם יש טיפול מתאים לכך וכן מה יכולה להיות הסיבה לחוסר התפתחותו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות איטית של העובר - תגובה
ד``ר אריה לידור15/04/2012שלום לך
ברור שחלק מהבדיקות או כולן אינן מדויקות. לא ייתכן שהדופק נעלם ולאחר מכן מופיע. לא ייתכן שאם קיים דופק העובר לא ייצמח בשבוע באולטרהסאונד האחרון בהשוואה לקודמו. המנחם הוא שיש דופק ואם אכן קיים צפויה צמיחה תקינה של העובר. אין מנוס מבצוע אולטרהסאונד בקורת נוסף לפחות שבוע לאחר האחרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)