מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות על התהליך ההורמונלי בגוףבת 3212/02/2008
קצת רקע,
בת 32 לאחר ירידה של 50 ק"ג במשקל (הייתי מאד שמנה), אחרי הפסקת נטילת גלולות במשך 10 שנים, הוסת הטבעית איננה כבר מאוגוסט האחרון.
בדיקות הראו רמות נמוכות של הורמונים (פרוגסטרון וכו') בזמן מחזור ולאחריו (את המחזור המלאכותי קיבלתי באמצעות גלולות שלקחתי במשך שבועיים).
מעקב זקיקים לאחריו הראה שאין ביוץ, עובי רירית קטן....אך השחלות לא פוליציסטיות.
כבר חמישה ימים נוטלת פרוברה כדי שיהיה דימום שלאחריו אוכל גם לבצע בדיקות וגם לקחת איקקלמין מהיום החמישי לדימום.
רוצה לדעת מה קורה בגוף לאחר נטילת הפרוברה, מתי אני אמורה לקבל דימום? מה יוצר האיקקלמין בגוף? מהן תופעות הלוואי שלו...הרופא אמר לי שתופעת הלוואי היחידה היא הריון מרובה עוברים...
כמובן מאד שאני רוצה להרות, קצת מיואשת שלא הכל תקין אצלי ברמה ההורמונלית....
אשמח לתשובות. ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם13/02/2008די ברור שיש לך כעת בעית ביוץ על רקע לא ברור.יתכן ועדיין עודף משקל ויתכנו גם סיבות אחרות.הדימום אחרי פרוברה מותנה בכמות אסטרוגן שיוצרת רירית רחם.במידה וחסר אסטרוגן רירית הרחם לא תהיה מספיק עבה ולא יהיה דימום אחרי הפרוברה.איקקלומין היא תרופה להגברת הביוץ ורוב הנשים מגיבות טוב לתרופה.חלק אינן מגיבות.תופעות הלוואי הן הריון מרובה עוברים,יצירת ציסטות בשחלות כחלק מגירוי יתר ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
בת3213/02/2008ראשית עליי לציין שאני כעת ללא עודף משקל בכלל.
מניחה שהירידה הדרסטית במשקל והורדת מסת הקילוגרמים תרמה חלק לא מבוטל בבעיית ההורמונים.
כמה זמן מסיום נטילת הפרוברה אני אמורה לקבל דימום? זאת אומרת מתי לפנות לרופא במידה ואיני מקבלת דימום? ואם אכן לא אקבל כיצד ניתן יהיה לפתור זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם14/02/2008שבועיים לאחר סיום הפרוברה אם לא יהיה דימום להודיע לרופא.
במידה ולא יהיה דימום יש פתרונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)