מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות העובראלכס23/04/2012
היי, זה ההיריון הראשון שלי ויש לי כל כך הרבה שאלות שמעניינות אותי, וחלקן אולי גם מדאיגות, שאשמח לקבל עליהן מענה. בתחילת ההיריון התייעצתי אתכם בכמה נושאים ועזרתם לי מאוד, כמובן שלא תוכלו לענות לי בוודאות על כל שאלותיי מבלי בדיקה, אבל תענו על מה שאפשר והשאר אני אשאיר לגיניקולוג שבודק אותי בחודש הבא.
אני בשבוע 26+2 (אולי קצת יותר כי בסקירת המערכות המאוחר הוסיפו לי שלושה ימים אבל באולטרסאונד האחרון, לפני שבוע, אמרו שהתאריך המקורי שניתן לי הוא הנכון)
קודם כל, אציין כי אני מרגישה את התנועות כבר משבוע 17 ואפילו פחות, אולי בגלל שמבנה הגוף שלי רזה ואני מאוד רגישה לכל דבר שקורה (אולי קצת יותר מידי, נטיות לחרדה פה ושם), עשיתי שני סקירות מערכות ואולטרסאונד לבדיקת דופק ואורך צוואר הרחם (שיצא 34 אם אני לא טועה) בשבוע שעבר. הכל תודה לאל, יצא תקין.
ובכל זאת, בכל מקום שאליו אני הולכת, מבהילים אותי שעם העובר לא זז חס וחלילה, זה יכול להיות סימן שהוא במצוקה. ואני עם הנטיה שלי להילחץ בקלות, מייחסת לזה המון חשיבות ושמה לב שיש ימים שבהם העובר זז כל היום בצורה נמרצת, בועט ומתהפך. יש ימים שזה פחות, ויש ימים שכמעט כל היום הוא לא זז, וגם עם כן אז התנועות חלשות, וגם עם אני טוחנת קופסא שלמה של שוקולד זה לא ממש עוזר. איך אני בכל זאת יכולה להרגיע את עצמי ולהזכיר שהבדיקות יצאו בסדר ובימים הקודמים לעובר היה יותר מצב רוח פעיל? ושכנראה למחרת הוא ישוב להיות היפראקטיבי.
שאלה נוספת היא שמאתמול אני מרגישה את תנועות העובר ממש למטה, באזור שבו גדלות שיערות הערווה, בהתחלה זה הבהיל אותי, הרגשתי כמה בעיטות או אגרופים שם ואחר כך הרגשתי אותו זז ומתהפך, נותן כמה בעיטות באזור שמתחת לצלעות ואז חוזר להכות למטה, היום אני מרגישה אותו עדיין זז שם, היו כמה בעיטות ברורות שאפילו ראיתי מבחוץ אבל הן היו קצת יותר למעלה, אני מרגישה אותו זז גם באזור למעלה ולפעמים בועט מעל הפופיק אבל זה עדיין קצת מלחיץ. האם זה תקין? חיפשתי בגוגל ומצאתי שזה תקין בשבועות מוקדמים.
ושאלה אחרונה שלא קשורה לתנועות היא, אני גרה בערד, בפעם האחרונה שהרגשתי שאני צריכה לראות בדחיפות רופא נשים וזה בגלל ששבוע שעבר הרגשתי דקירות חזקות בבטן, לא הצליחו לקבוע לי תור לאותו היום ולמחרת הייתי צריכה לגשת למרפאה ועם המצב הרגיש שלי להתווכח עם כולם עד שקיבלתי תור בערב. זה בעייתי בשבילי לנסוע לבאר שבע כי מאז שאני בהיריון אני סובלת מבחילות חזקות בנסיעות ואי נוחות. אם חס וחלילה משהו קורה, לאן עלי לפנות? במיון פה, נראה לי שלא מתעסקים עם זה, בקופת חולים אי אפשר לקבוע תור דחוף לאותו היום. בטיפת חלב אין מכשירים מתאימים והרופא נמצא פעם בשבוע. רק באר שבע, סורוקה במקרים דחופים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קרה לי
שני23/04/2012לפני כמה שבועות שהרגשתי את התנועות ממש למטה, גם הרגשתי לפעמים בעיטות באזור שם שהורגשו עד לפי הטבעת. התקשרתי אז למוקד אחיות ואמרו לי שהכל בסדר ואחרי כמה ימים כנראה הקטנה הסתובבה לה וזה עבר למעלה..... שיהיה לך הריון קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות העובר - תגובה
ד``ר אריה לידור23/04/2012שלום לך
מצאי חצי שעה במהלך יומך (רצוי לאחר אכילה ושתיה) ובדקי אם קיימות 3 תנועות לפחות. זהו סימן לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)