מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין ותנועות העוברשני23/04/2012
אני בשבוע 27, כבר שבועיים לא מצליחה לגייס כוח נפשי כדי לקיים יחסי מין עם בעלי ונכנסת לדיכאון בגלל זה.
יש לכך כמה סיבות, קודם כל, מאז שאני מרגישה את תנועות העובר אני משתדלת לעקוב אחריהן כמו שאומרים בכל מקום. אחרי היחסי מין, אני תמיד מרגישה שאולי היינו פרועים מידי ופגענו בה וישר נשכבת לספור תנועות, מה שגם מבאס את בעלי, ההתעסקות הבלתי פוסקת אודותיה, וגם מבהיל אותי כי בדרך כלל היא לא זזה זמן מה אחרי יחסי המין.
לא משנה כמה עדינים נהיה, ההרגשה שהתפרענו יותר מידי תרדוף אותי, והפחד שמה האורגזמה שלי או הזרע של בעלי יגרמו לצירים מוקדמים. אני מפחדת לפגוע בה או לגרום ללידה מוקדמת, וזה מאוד קשה לי כי מתחילת ההיריון החשק המיני שלי עלה ברמה שלא ניתנת לתיאור, עד כדי שבעלי התייאש ממני ונאלץ לחפש תרוצים כדי להימלט מהצורך הזה שלי, החשק שלי גדול גם עכשיו למרות הקשיים שכרוכים במציאת תנוחה הולמת לבטן הגדולה ולעייפות שממהרת לבוא, והדבר שהכי מדכא אותי זה שאני זקוקה לזה, אני זקוקה לחום ולאהבה מבעלי, אני מסתפקת בחיבוקים ונשיקות כבר שבועיים, אבל מתגעגעת גם לסקס אתו, שכל כך גורם לנו להרגיש ביחד ואוהבים.
האם יש סיבה אמיתית לחששות שלי? עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת שיצאו תקינות, עשיתי אולטרסאונד ביום חמישי שעבר שהראה שהכל תקין. אני חייבת לציין שזה פחד שקשור אצלי לא רק ביחסים, אני חוששת גם מריצות או תנועות חדות, תמיד עובר לי בראש המחשבה שזה יזעזע את העובר, יפחיד או יפגע בו, אני מפחדת שחס וחלילה משהו שם יזוז או יקרה. אתמול למשל נבהלתי ממשהו וקפצתי אחורה, לא נתקלתי בכלום אבל הקפיצה עצמה והתנועה החדה העבירו לי כאב חד בבטן שעבר תוך כמה שניות אבל השאיר אותי בחרדה במשך לילה שלם. זה הריון ראשון ואני מניחה שאני פרנואידית יתר על מידה כמו רוב האימהות בהריון ראשון, ובכל זאת הייתי רוצה לדעת.
נ.ב- יכול להיות מצב של צירים מוקדמים שבו האישה לא מבינה שזה צירים? שמעתי על מקרים שחשבו שזה כאבי מחזור שהסיבה להם היא גדילת הרחם או מקרים של שלשול מרובה. קורה לי קלקול קיבה לעתים רחוקות ולפעמים אני גם מרגישה כאבים שמזכירים כאבי מחזור, הם לא באים פעם בכמה זמן אלה מופיעים למשך יום שלם ואז נעלמים כאילו לא היו... זה קרה מאז תחילת ההריון, ואמרו לי שזה בגלל שהרחם גדל.
איך מבדילים? מה קורה עם האישה לא מזהה? הצירים מתחזקים ובסוף היא בכל זאת תדע או שיכולה להיות לידה והיא אפילו לא תזהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ותנועות העובר - תגובה
ד``ר אריה לידור23/04/2012שלום לך
יחסי מין במהלך הריון תקין אינם גורם מסכן או מזיק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)