מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מום בעובר? מה אומר?צילה03/05/2012
שלום רב,
אנ יבהריון בסיכון גבוה לאחר ריבוי הפלות. כל הברורים היו תקינים (קרישיות, קריוטיפ, חלל רחם). כרגע אני בשבוע ה29+6. כל הבדיקות עד לסקירה המאוחרת (שקיפות ערפית, תבחין מרובע, סקירה מוקדמת) היו תקינו. בסקירה המאוחרת, בשבוע 23 ראו שיש פערים בגודל העצמות הארוכות (שהן קצרות מידי). עשיתי סקירה חוזרת בבית החולים שאישרה את פערי הגודל, אקו לב עובר שנימצא תקין ופגישה אצל יועץ גנטי שביקש שנחכה לקראת שבוע 30 ואז נעשה שוב בדיקות ונחליט בנוגע למי שפיר.
בסקירה מכוונת שעשיתי היום ראו (מה שלא ראו לפני) שבית החזה צר, דמוי פעמון וניצפה-
frontal bossing.
ההמלצה היא לשלול-
tanatoforic dysplasis or osteogenesis imperfecta
נאמר לי שבדיקת מי שפיר רגילה לא תספק מידע ממוקד ומספק.
אשמח לקבל מידע ממוקד, בשפה פשוטהף, מול מה אני עומדת.
תודה מראש,
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום בעובר? מה אומר? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/05/2012שלום לך
עלייך לעבור דיקור מי שפיר הן לצורך קריוטיפ והן לשלילת אוסטאוגנזיס (יש אפשרות לבדוק זאת)
המשיכי ביעוץ גנטי בעיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן?
צילה03/05/2012ראשית כל אני מודה לך על המענה המהיר.
האם תוכל לומר לי היכן אוכל לבצע בדיקה זו? (האם בכל בית חולים או שישנן מעבדות מיוחדות?)
בתודה מראש,
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)