מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לנשים בהריון המתקדם ולרופאיםאלכס06/06/2012
לפני ההיריון הייתי בתת משקל רציני, במהלך 32 וחצי השבועות האחרונים העלתי יותר מעשרים קילו, ובכל זאת, את העובר התחלתי להרגיש בשבוע מאד מוקדם (16), לא ידעתי שזה תנועות העובר עד שהבחנתי שזה מתחזק ובשבוע 18-19 התנועות כבר היו חזקות וברורות.
בערך בשבוע 20 כבר היה אפשר להרגיש את התנועות מבחוץ, כששמים יד על הבטן.
כיום התנועות עוד יותר חזקות, ברוך השם יש לי שם כדורגלנית קטנה ושובבה, העובר גם קצת גדול מהממוצע, שללנו סכרת וכנראה זה הגנים של אביה, שלא קטן במידותיו ;)
היום כשמסתכלים על הבטן אפשר לראות אותה מתעוות לצדדים, זזה וקופצת, רואים ומרגישים את התנועות בבירור והן מאד חזקות, הרבה פעמים זה כואב, היא מלבישה לי בעיטות בעצמות האגן ובאיברים אחרים שאין לי מושג מה הם אבל הם לא משאירים אותי אדישה והרבה פעמים מקפיצים אותי עם איזה צעקת הפתעה וכאב, כמובן שאני מלאת גאווה ושמחה וברוך השם שהיא זזה, והיינו בטוחים שאני מרגישה בזה כל כך כי מבנה הגוף שלי הוא מאד רזה, למרות שהעלתי עשרים קילו ואפילו עברתי את המשקל הממוצע התקין שצריך להיות בגובה שלי.
לפי הבדיקות (שתי סקירות מערכות, מוקדמת ומאוחרת) והבדיקות הרגילות, אולטרסאונדים ובדיקות פנימיות, הכל בעזרת השם תקין, אבל סתם מתוך דאגה פניתי אליכם, האם זה אצל כל הנשים ככה? הייתי בקורס הכנה ללידה והסתכלתי על נשים שהיו ממש לקראת לידה, לא ראיתי שהבטן שלהן קופצת ככה עם כל בעיטה.
זה קודם כל, ושנית, לרופאים, ראיתי בחדשות מודעות על נשים שהרחם שלהן נקרע בשבועות מתקדמים או בזמן לידה, ראיתי שלשום מודעה על אישה שאיכשהו מי השפיר שלה חדרו למערכת הדם והיא נפטרה (כנראה כי הרחם שלה לא החזיק מעמד או משהו), האם אני צריכה לשים לזה יותר לב ולדרוש מהרופא איזה בדיקות מיוחדות? הרופא שלי לא טורח לבדוק אותי אפילו כשאני מבקשת, הוא כל הזמן שולל כל דבר שאני מעלה, ואפילו כשניסיתי לדבר איתו על בעיית העייפות שלאחר מכן התגלתה כמחסור בברזל הוא טען כי זה בגלל שאני לא שותה מספיק מים.
ולא, אין לי רופא אחר לעבור אליו כי אני גרה בעיר קטנה וזאת האפשרות היחידה כרגע, נסיעות לא באות בחשבון בכלל כרגע.
תודה מראש לכל מי שיענה לי, שיהיה לכם סופש מעולה ולידה קלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לנשים בהריון המתקדם ולרופאים - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/06/2012שלום.
חשוב בתחילה להדגיש שתנועות העובר הן הדבר החשוב ביותר המראה על מצב טוב שלהעובר.ככל שיותר תנועות,מצבו של העובר טוב יותר.הבעיה היא רק כאשר יש פחות תנועות,כך שאין מה לדאוג,רק לשמוח. לגבי האסונות שתיארת,אין כל קשר לתנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)